Floris Hulshoff Pol - 06 november 2022

TIE Kinetix rondt SOC 2-audit voor informatiebeveiliging succesvol af

TIE Kinetix rondt SOC 2-audit voor informatiebeveiliging succesvol af image

TIE Kinetix, een speler in 100% supply chain digitalisering, kondigt aan dat het bedrijf met succes de SOC 2-audit heeft afgerond en vervolgens het SOC 3-rapport heeft ontvangen. Dit rapport toont aan dat TIE Kinetix proactieve maatregelen neemt als cloud-based service provider om minimale beveiligingsrisico's te garanderen voor hun klanten en prospects. 

Beveiliging, privacy en transparantie over deze onderwerpen zijn topprioriteiten in de huidige bedrijfsomgeving en dienstverleners moeten investeren om hun bedrijf te beschermen tegen zowel verwachte als onverwachte bedreigingen. Een Service Organization Control (SOC) 2-audit is een populair beveiligings- en risicokader dat afkomstig is uit Noord-Amerika om te evalueren hoe cloud-gebaseerde dienstverleners omgaan met beveiliging en bedrijfsgegevens. Het omvat zowel de geschiktheid van de controles van een bedrijf als de algehele operationele effectiviteit. Een SOC 3 is een openbaar rapport dat een bedrijf verdient wanneer er geen problemen of afwijkingen zijn gevonden bij de SOC 2-audit.   

Om deze certificeringen voor zijn FLOW Partner Automation-platform te behalen, heeft TIE Kinetix een onafhankelijke beoordeling laten uitvoeren van zijn controles met betrekking tot de SOC 2-controledoelstellingen beveiliging, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid. Tijdens de beoordeling werden de systemen van TIE Kinetix bemonsterd en getest. Bovendien verstrekte het bedrijf documentatie over zijn waarborgen en controles en leverde het bewijs dat deze normen consequent werden gehandhaafd voor de periode van 1 augustus 2021 tot 31 juli 2022.   

"Informatie- en systeembeveiliging zijn erg belangrijk voor ons, onze klanten en de handelspartners van onze klanten", zegt Juan Vicente Vidagany Espert, CTO van TIE Kinetix. "Onze nieuwe SOC-certificeringen bewijzen dat we extra maatregelen nemen om risico's te minimaliseren en te voldoen aan de beveiligingseisen die de hedendaagse bedrijfsomgeving stelt." 

Voorafgaand aan het behalen van de SOC 2 en SOC 3 certificering had TIE Kinetix al meerdere ISO certificeringen geïmplementeerd en behaald. Als internationaal bedrijf ondergaat TIE Kinetix jaarlijks ISO 27001, ISO 27017 en ISO 27018 audits en zal deze certificering ook blijven handhaven. Bovenop de certificeringen heeft TIE Kinetix geanticipeerd op de (toekomstige) behoeften van onze klanten, waar meer en meer outsourcing de standaard wordt. Daardoor neemt ook de behoefte aan zekerheid toe. 

De SOC 2- en SOC 3-rapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar.  

 

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!