Wouter Hoeffnagel - 09 november 2022

Meer data van TU Eindhoven uitgelekt dan gedacht bij aanval op ID-ware

Meer data van TU Eindhoven uitgelekt dan gedacht bij aanval op ID-ware image

Bij een cyberaanval op IT-leverancier ID-ware zijn meer gegevens gelekt van pashouders van de TU Eindhoven dat tot nu toe werd aangenomen. Van 2.846 pashouders zijn ook pasfoto's en in sommige gevallen ook telefoonnummers uitgelekt.

ID-ware is in september getroffen door een cyberaanval. De aanval trof ook klanten van het bedrijf, waaronder de Rijksoverheid en dus ook de TU Eindhoven. Eerder werd al bekend dat gegevens van zo'n 21.000 pashouders van de universiteit zijn getroffen. Het ging toen om namen, adresgegevens en pasnummers van campuspassen. Nu blijkt dat in 2.846 meer informatie is uitgelekt dan verwacht. Per persoon verschilt welke informatie is uitgelekt.

In een verklaring meldt de TU Eindhoven getroffen personen te hebben geïnformeerd. "Digitale veiligheid en privacy zijn erg belangrijk voor ons. Er is nu echter een grote groep mensen in onze gemeenschap die heeft moeten leren dat hun gegevens in verkeerde handen zijn gevallen. We begrijpen heel goed dat mensen zich hier zorgen over maken en delen die zorg. We bekijken momenteel waar ons eigen beleid en onze praktijken verder kunnen worden aangescherpt om dit soort evenementen zoveel mogelijk te voorkomen", zegt Nicole Ummelen, vicevoorzitter van de bestuursraad van de universiteit.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!