Witold Kepinski - 09 november 2022

Kubermatic start Europese expansie in Nederland

Kubermatic start Europese expansie in Nederland image

Kubermatic, een opensource Kubernetes platform dat bedrijven in staat stelt om Cloud Native activiteiten eenvoudig te automatiseren, kondigt haar uitbreiding naar Nederland aan.

Kubermatic is in 2016 opgericht in Hamburg en ondersteunt IT-teams wereldwijd om Kubernetes en Cloud Native activiteiten via de multi-cloud, edge en on-prem volledig te automatiseren. Het CNCF gecertificeerde open source Kubermatic Kubernetes Platform (KKP), dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, is uitgegroeid tot één van de toonaangevende Kubernetes platformen ter wereld. KKP ondersteunt de meeste Cloud providers en is het meest aanpasbare en autonome Kubernetes beheerplatform voor edge-, on-prem- en Cloud omgevingen.

Kubermatic vertegenwoordigt multinationals en middelgrote organisaties zoals: Allianz, Cube, T-Systems, Bosch, Lufthansa, Dialogdata en Siemens. De uitbreiding maakt onderdeel uit van de Europese groeistrategie, waarbij Nederland een belangrijk focusland is. Kubermatic heeft dan ook de ambitie om binnen één jaar zijn team in Nederland te verdubbelen. Om deze plannen aan te jagen zullen de twee oprichters, Julian Hansert en Sebastian Scheele, zich in de opstartfase persoonlijk gaan richten op de Nederlandse markt. Zij zullen worden ondersteunt door een (remote) Vice-President Sales and een Nederlandstalig business development team, die lokale partners gaan ondersteunen en zich zullen richten op verdere uitbreiding van het lokale team.

Volgens Kubermatic komt de uitbreiding op het juiste moment. Kubernetes nemen immers een steeds belangrijkere rol in, gezien ze een aanzienlijke impact hebben op het servergebruik. Doordat Kubernetes ook de implementatie van containers in datacenters kunnen automatiseren en beheren is het mogelijk om 20% tot 30% te besparen op energieverbruik volgens wetenschappelijk onderzoek van HAL Open Science. Bovendien kunnen Kubernetes de CO2-emissie-intensiteit beïnvloeden. De CO2-emissie-intensiteit varieert afhankelijk van de regio van de Cloud provider, wiens datacenters doorgaans zijn aangesloten op on-site stroomnetwerken. Doordat Kubernetes portable zijn en meer controle hebben over workloads kunnen regio's worden beoordeeld op basis van de elektriciteitsmix, waardoor er energie kan worden bespaard.

"De keuze om binnen Europa eerst uit te breiden naar Nederland is voor ons vanzelfsprekend. Nederland is niet alleen ons buurland, maar ook een koploper als het gaat om innovatieve digitale transformaties. Kubernetes en ons KKP platform versnellen dergelijke trajecten, waardoor het voor ons een belangrijke markt is,” aldus Sebastian Scheele, medeoprichter en CTO bij Kubermatic. “Wij hebben de ambitie om het belangrijkste opensource Kubernetes platform te worden. Ik geloof dat we dit kunnen realiseren, gezien er een sterke vraag is in Cloud Native en container technologie. Bovendien hebben we onschatbaar veel kennis en een team dat altijd een extra stap zet. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met het team ons KKP platform verder te laten groeien in Nederland.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!