Witold Kepinski - 11 november 2022

Dura Vermeer acquireert technisch dienstverlener Nexton

Dura Vermeer acquireert technisch dienstverlener Nexton image

Bouwconcern Dura Vermeer acquireert technisch dienstverlener Nexton ter versterking van haar Divisie Techniek. Nexton is de derde strategische acquisitie binnen een jaar.

Nexton (circa 240 medewerkers) bestaat uit een groep van zelfstandige bedrijven die zich richten op advies, ontwerp, productontwikkeling, uitvoering en onderhoud van (gebouw gebonden) installaties. Nexton voegt als geïntegreerd technisch dienstverlener waarde toe op het gebied van smart buildings, energietransitie, circulariteit, duurzaamheid en as-a-service concepten. Daarnaast beschikt Nexton over ventures waarmee het bedrijf toegang heeft tot een netwerk van technologiepartijen met een breed scala aan innovatieve en slimme oplossingen.

Strategische groeiambities

Dura Vermeer ziet het belang van installatietechniek als integraal onderdeel van bouw- en infraprojecten toenemen. Technologie is van doorslaggevend belang om invulling te geven aan de klantvraag. Dura Vermeer geeft met deze acquisitie invulling aan de strategische groeiambities van de Divisie Techniek.

Wouter Blom, directeur Divisie Techniek: ‘Dura Vermeer en Nexton hebben een uitstekende strategische fit. De focusgebieden van Nexton sluiten naadloos aan bij onze strategie en vernieuwingsambities.’

CEO van Nexton, Eugene Soffers, is verheugd over de strategische samenwerkingsmogelijkheden. ‘Nexton als onderdeel van Dura Vermeer betekent meer slagkracht, innovatiekracht en kansen om onze activiteiten uit te bouwen. Voor klanten met installatietechnische vraagstukken levert deze samenwerking grote voordelen op. Daarnaast biedt de samenwerking mooie kansen en doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers van Nexton.

De acquisitie van Nexton is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!