Floris Hulshoff Pol - 15 november 2022

Dell PowerEdge servers zijn voorzien van nieuwe AMD EPYC processoren

Dell PowerEdge servers zijn voorzien van nieuwe AMD EPYC processoren image

Dell Technologies presenteert een nieuwe generatie Dell PowerEdge-servers met AMD EPYC-processoren. Met de hoogste prestaties tot nu toe zijn deze nieuwe systemen ontworpen om klanten te helpen met veeleisende workloads zoals data analytics. De nieuwe PowerEdge-servers zijn ontworpen met het oog op efficiëntie en beveiliging. De servers zijn uitgerust met de Smart Cooling-technologie van Dell om de CO2-uitstoot te verminderen. Een ingebouwde, tegen cyberaanvallen bestendige architectuur helpt klanten met het versterken van de beveiliging, zo meldt Dell Technologies.

“Klanten eisen prestaties die op de meest duurzame manier worden geleverd. Onze nieuwste PowerEdge-servers zijn speciaal ontworpen om aan deze behoeften te voldoen”, aldus Rajesh Pohani, vice president portfolio- en productmanagement voor PowerEdge, HPC en Core Compute bij Dell Technologies. “Deze servers zijn tweemaal zo krachtig als de vorige generatie – in combinatie met de nieuwste innovaties op het gebied van voeding en koeling – en zijn ontworpen om te voldoen aan de groeiende eisen van onze klanten.”

Meer prestaties- en storage-opties voor het datacenter van de toekomst

De nieuwe generatie Dell PowerEdge-servers biedt vooruitgang op het gebied van prestaties en storage en integreert naadloos in bestaande klantomgevingen. De servers zijn zeer geschikt voor organisaties met geavanceerde workloads zoals data analytics, AI, high performance computing (HPC) en virtualisatie, aldus Dell Technologies.

Verkrijgbaar in 1- of 2-socket-configuraties – met ondersteuning voor maar liefst 50% meer cores in vergelijking met de vorige generatie – bieden de nieuwste systemen de hoogste prestaties tot nu toe voor AMD-powered PowerEdge servers [1]. Klanten kunnen tot 121% prestatieverbetering verwachten, tot 33% meer front drive count voor 2U-servers en tot 60% meer front drive count voor 1U-servers [2].

PowerEdge R7625 biedt betere prestaties en data storage. Met de prestaties van dual AMD EPYC-processoren is deze server ontworpen om de ruggengraat van een datacenter te vormen. Dit 2-socket 2U-platform versnelt in-memory databases met meer dan 72% en bereikt hiermee een nieuw wereldrecord [3].

PowerEdge R7615 is een 1-socket 2U-server met een snellere geheugenbandbreedte ten opzicht van vorige generatie. Verbeterde drive density is ontworpen om meerdere taken sneller uit te voeren en met een kleinere datacetner footprint. Dit platform versnelt AI workloads met uitstekende uitbreidingsmogelijkheden, waardoor het een AI-benchmark-wereldrecord behaalt [4].

PowerEdge R6625 is een 2-socket 1U-server. Deze biedt een optimale balans tussen prestaties, flexibiliteit en density. Het systeem is geschikt voor het draaien van HPC-workloads of meerdere virtual desktop infrastructure instances.

PowerEdge R6615 is een 1-socket 1U-server die meer virtual machine density biedt dan vorige generaties. Het dunne ontwerp biedt meer rekenkracht, waardoor de uitbreiding van het datacenter footprint wordt beperkt – zonder prestatieverlies.

“AMD en Dell Technologies leveren toonaangevende producten die organisaties helpen met het verbeteren van de prestaties en efficiëntie van hun datacenters. Tegelijkertijd werken ze aan een duurzame toekomst”, zegt Ram Peddibhotla, corporate vice president, EPYC product management bij AMD. “Met de lancering van – door AMD EPYC processoren aangedreven – Dell PowerEdge servers, blijven we records breken. Tegelijkertijd halen we de strengste milieudoelstellingen en maken we de bedrijfsresultaten waar die onze gezamenlijke klanten eisen.”

Duurzaam

De nieuwste servers zijn gebouwd met het oog op duurzaamheid en bieden verbeteringen in de Dell Smart Cooling-technologie. Deze zorgen voor meer luchtstromen door de systemen dan eerdere generaties, waardoor ze koel blijven en lang op het hoogste niveau presteren.

Dankzij de grotere core-dichtheid kunnen organisaties oudere, minder efficiënte servers vervangen door PowerEdge-servers, die ontworpen zijn om de gegenereerde warmte, het energieverbruik en de belasting van andere bronnen die nodig zijn om de systemen van stroom te voorzien, te verminderen. De PowerEdge R7625 levert tot 55% efficiëntere processorprestaties in vergelijking met eerdere modellen [5].

De nieuwe servers versterken Dell's commitment om tegen 2030 voor meer dan de helft van de Dell-productonderdelen gerecyclede of hernieuwbare materialen in te kopen. Wanneer meerdere servers tegelijk worden verzonden met Dell's multipack-optie, wordt bovendien het aantal dozen en materialen verminderd die nodig zijn om de systemen te verzenden.

“Zoals velen volgen we de CPU-markt op de voet en kijken we uit naar de nieuwe generatie PowerEdge-servers”, aldus Dr. Matthew Storey, hoofd Infrastructuur & Virtualisatie van de Lancaster University. “De nieuwe servers voorzien in onze alsmaar groeiende behoefte aan meer innovatieve en krachtige oplossingen. Ze zetten ons aan de top van onze industrie, terwijl we onze gebruikers een state-of-the-art onderzoeksomgeving bieden.”

Moderne, schaalbare en veiligere IT bouwen

Niet alleen cyberdreigingen evolueren constant: ook de ingebouwde beveiligingsfuncties in PowerEdge-servers evolueren. Verankerd in de tegen cyberaanvallen bestendige architectuur van Dell, bevatten de servers functies zoals system lockdown, drift detection en multi-factor authentication (MFA). Deze systemen maken een veilige werking mogelijk met end-to-end boot resilience, wat helpt om een datacenter op te zetten waarin veiligheid centraal staat.

Met een speciale, volledig geïntegreerde on-die security processor helpen de AMD EPYC-processoren innovatieve technologie – zoals confidential computing – mogelijk te maken. Dankzij AMD’s “Security-by-Design”-aanpak beschikken de processoren over een ingebouwd beveiligingssubsysteem voor gegevensbescherming. De AMD Infinity Guard beveiligingsfunctieset wordt hiermee uitgebreid, waardoor er zowel fysieke als virtuele beveiligingslagen worden toegevoegd.

In combinatie met Dell iDRAC registreren deze servers details van de hard- en firmware. Met behulp van Dell Secured Component Verification (SCV) kunnen organisaties controleren of de PowerEdge-server is aangekomen en in de fabriek is gebouwd zoals besteld.

“Voortdurende innovatie op het gebied van prestaties is essentieel om ervoor te zorgen dat bedrijven de vereiste tools hebben voor een wereld waarin real-time gegevens steeds meer centraal staan”, zegt Kuba Stolarski, vice president binnen IDC’s enterprise infrastructure practice. “Met geavanceerde beveiligingsfuncties die rechtstreeks in het platform zijn ontworpen, helpen de nieuwe PowerEdge-servers van Dell organisaties met het bijbenen van data proliferation in een groeiend dreigingslandschap. Dankzij de prestatieverbeteringen kunnen klanten AI, HPC en andere moderne workloads implementeren om de meeste waarde uit hun investeringen te halen.”

Beschikbaarheid

De Dell PowerEdge R7625 server is in november 2022 in beperkte configuraties beschikbaar. De geplande wereldwijde beschikbaarheid zal in februari 2023 zijn.

NOTEN van Dell Technologies:

[1] Gebaseerd op Dell-analyse van ingediende SPECFPRate-score van 1410 behaald op een Dell PowerEdge R7625 met AMD EPYC 9654s, vergeleken met de vorige high score van 636 op een Dell PowerEdge R7525 met AMD EPYC 7763-processors op 3-11-2022. Werkelijke prestaties zullen variëren.
[2] Gebaseerd op Dell-analyse van ingediende SPECFPRate-score van 1410 behaald op een Dell PowerEdge R7625 met AMD EPYC 9654s, vergeleken met de eerdere high score van 636 op een Dell PowerEdge R7525 met AMD EPYC 7763-processors op 3-11-2022. De werkelijke prestaties zullen variëren. Storagecapaciteit op Dell interne analyse van beschikbare front drive slots, van maximaal 24 schijven in configuraties van eerdere generaties tot 32 E3.S-schijvenconfiguratieopties in de nieuwste generatie 2U-platforms en 10 tot 16 schijven voor 1U-platforms. De beschikbare storage is afhankelijk van de configuratie en de gekozen schijven.
[3] Gebaseerd op Dell-analyse van ingediende wereldrecordscore van 148000 benchmarkgebruikers op de Dell PowerEdge R7625 vergeleken met de vorige wereldrecordscore van 86000 Benchmark voor PowerEdge R7525-gebruikers geregistreerd op de SAP-SD-pagina op 3-11-2022. Werkelijke resultaten zullen variëren.
[4] Gebaseerd op Dell-analyse van ingediende TPCx-AI-scores voor schaalfactoren 3 en 10 op 10-11-2022. De werkelijke prestaties kunnen variëren.
[5] Gebaseerd op interne berekeningen van Dell met behulp van SPECFPRate-score van 1410 behaald op een Dell PowerEdge R7625 en een processor-cTDP van 400 W met AMD EPYC 9654 (96 core)-processors, vergeleken met een score van 636 en cTDP van 280 W op een Dell PowerEdge R7525 met AMD EPYC 7763 (64 core)-processors. Werkelijke prestaties zullen variëren.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!