Floris Hulshoff Pol - 16 november 2022

Synopsys ontwerptools beschikbaar voor PhotonDelta partners

Synopsys ontwerptools beschikbaar voor PhotonDelta partners image

Alle PhotonDelta partners krijgen toegang tot de ontwerptools van Synopsys Inc om innovatie en commercieel succes te versnellen. De wederzijdse samenwerking, die vooral gericht is op fotonica startups, werd overeengekomen tijdens de PIC Summit Europe, gehouden op 7 en 8 november in Eindhoven.

Details van de samenwerking zijn niet bekend gemaakt, maar zullen worden gedeeld met PhotonDelta partners via een webinar die binnenkort wordt aangekondigd.

Synopsys is een wereldwijde leider in electronic design automation (EDA), semiconductor IP en het testen van applicatiebeveiligingstools en -diensten. De samenwerking met PhotonDelta is gericht op het opleiden, trainen en ondersteunen van fotonica startups. Deze krijgen hierdoor toegang tot Synopsys' toonaangevende Photonic Integrated Circuits (PICs), digitale en analoge design oplossingen. De gedeelde doelstelling en visie om de toepassing van fotonische IC-technologie te versnellen is de drijvende kracht achter deze nieuwe samenwerking.

Als een ecosysteem dat oplossingen onderzoekt, ontwerpt, ontwikkelt en produceert met geïntegreerde fotonica-technologie, is het PhotonDelta's missie om de PIC-waardeketen te versterken en uit te breiden. Door een infrastructuur van wereldklasse met state-of-the-art ontwerptools en flows mogelijk te maken, zal deze samenwerking het startup ecosysteem bevorderen en hen helpen op te schalen.

Ewit Roos, CEO bij PhotonDelta: "Met deze samenwerking kunnen we ons ecosysteem verder versterken. Synopsis is een belangrijke speler die de groei van de fotonica-industrie kan helpen versnellen. Hun bereidheid om samen te werken met PhotonDelta is goed nieuws voor alle startups in ons netwerk. Het is een ongelooflijk mooie bijdrage van Synopsys om startups te ondersteunen in hun rol in de groei van de sector."

Twan Korthorst, Group Director Photonic Solutions bij Synopsis: "We zijn blij dat we met onze bijdrage het PhotonDelta-ecosysteem kunnen versterken. Onze sector heeft meer startups nodig en we moeten ze samen sterker maken. Voor Synopsis zijn startups altijd erg belangrijk, dus we zijn meer dan bereid hen onze Synopsys-tools tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden aan te bieden."

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!