Martijn Kregting - 17 november 2022

GovTech 2022: samen zoeken naar juiste rol van technologie

De GovTech Summit 2022 is voorbij, maar de uitwisseling van kennis en ervaring op het event vormt pas het begin van de reis voor veel bezoekers. Het internationale evenement voor innovatie in de publieke sector bracht internationale technologische vernieuwers en beleidsmakers samen om te bedenken hoe overheden nu en de komende jaren kunnen navigeren en digitaliseren in een steeds complexer worden digitale wereld.

André Rogaczewski, medeoprichter en CEO van de Deense IT-aanbieder Netcompany, stelt dat hij in ieder geval blij is om in deze tijd van digitale transformatie een burger van de EU te zijn, met zijn democratische normen en waarden. Maar die normen en waarden staan in toenemende mate onder druk. Mede als gevolg van negatieve uitwassen van digitalisering, mede ook door gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne en de opkomst van autoritaire staten zoals China.

“We moeten onze democratie verdedigen, zodat ook volgende generaties hier nog van kunnen profiteren. En ik denk dat iedereen, ook politici, moet begrijpen dat technologie hier een groeiende rol in moet spelen. Tegelijkertijd moeten we heel goed kijken op welke manier we technologie die rol laten invullen, want steeds meer mensen staan sceptisch tegenover de rol die het nu vervult.”

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!