Witold Kepinski - 17 november 2022

Cisco optimaliseert business units na topkwartaal

Cisco optimaliseert business units na topkwartaal image

Cisco rapporteert de resultaten van het eerste kwartaal voor de periode eindigend op 29 oktober 2022. Cisco rapporteerde een omzet van 13,6 miljard dollar voor het eerste kwartaal, een nettowinst op basis van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP) van 2,7 miljard dollar of $ 0,65 per aandeel, en een niet-GAAP nettowinst van 3,5 miljard dollar of $ 0,86 per aandeel. Het bedrijf meldt verder business units te optimaliseren waarbij mogelijk ook ontslagen vallen, zoals Cisco’s Collaboration onderdeel. Daardoor wil Cisco zaken vrijmaken om verder te groeien. 

Cisco boekte een top kwartaal, mede dankzij de versoepeling van de beperkingen in de toeleveringsketen. Zo werd het tekort aan componenten teruggedrongen. Daardoor kan Cisco meer hardware kon leveren wat weer leidt tot meer software-abonnementen. Dat is dus heel fijn, ook voor de Cisco channel partners.

Verder deed de secure networking business goed, zoals Meraki. Cisco's End-To-End Security aanbod was ook in trek zoals de zero-trust en uniforme security management toepassingen waaronder Cisco Duo.

Cisco's Collaboration business omzet daalde 2 procent tot 1,09 miljard dollar. Dat komt door het aantal dalingen in Meetings omdat mensen vaker naar kantoor gaan. Wel was er meer vraag naar Cloud Calling en Contact Center. Toch is Cisco genoodzaakt dit onderdeel te optimaliseren waarbij mogelijk banen verloren gaan.

"Ons boekjaar 2023 is goed begonnen, aangezien we de grootste kwartaalomzet en de op een na hoogste niet-GAAP-winst per aandeel in onze geschiedenis behaalden", aldus Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. "Deze resultaten tonen de relevantie aan van onze strategie, onze gedifferentieerde innovatie en onze unieke positie om onze klanten te helpen veerkrachtiger te worden."

"We hebben sterke resultaten behaald in het eerste kwartaal en bleven vooruitgang boeken met onze bedrijfstransformatie", aldus Scott Herren, CFO van Cisco. "Onze terugkerende inkomsten op jaarbasis stegen tot meer dan 23 miljard dollar, waarbij de ARR van producten met 12% groeide. Dit, samen met onze aanzienlijke achterstand, sterke RPO en versoepelende toeleveringssituatie, biedt ons grote zichtbaarheid en voorspelbaarheid, en ondersteunt onze verhoogde jaarverwachting."

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!