Wouter Hoeffnagel - 22 november 2022

Pasha Ponomarev ondersteunt duurzaamheidsdoelen Schneider Electric

Pasha Ponomarev ondersteunt duurzaamheidsdoelen Schneider Electric image

De Sustainability Business van Schneider Electric, een wereldwijde adviseur op het gebied van energie- en emissiebeheer en duurzaam inkopen door bedrijven, benoemt Pasha Ponomarev tot het nieuwe hoofd duurzaamheid voor EMEA. Ponomarev gaat leidinggeven aan de diensten van de divisie in EMEA en klanten helpen bij het beheren van extreme energievolatiliteit in de regio tegen de achtergrond van bredere duurzaamheidswetgeving en druk van belanghebbenden.

De Sustainability Business combineert strategie en actie om klanten te leiden op hun weg naar een koolstofvrije toekomst. De divisie biedt zakelijke markt- en klimaatrisicoanalyse, diensten op het gebied van energiebeheer en -efficiëntie, advies over duurzaamheid en klimaatactie en adviesdiensten op het gebied van hernieuwbare energie en koolstofbeperking. Het bedrijf beschikt over een groeiende portefeuille van digitale oplossingen, waaronder EcoStruxure Resource Advisor, Zeigo en het NEO Network.

Topprioriteit

Ponomarev bekleed deze rol op een kritiek moment. Duurzaamheid blijft een topprioriteit voor de meeste CEO's, maar veel organisaties beschikken niet over de nodige expertise om hun doelstellingen te bereiken, of hebben toezeggingen gedaan over het koolstofarm maken van hun economie zonder een realistisch plan of tijdschema. Met zijn ervaring in het laten groeien en leiden van wereldwijde adviesteams op het gebied van duurzaamheid gaat Ponomarev klanten van Schneider Electric helpen bij het bevorderen van hun decarbonisatie-inspanningen, door het gebruik van diverse methodologieën, software en praktijken.

"In deze tijd van ongekende onzekerheid en volatiliteit op de energiemarkten zijn bedrijven op zoek naar pragmatische oplossingen die hedendaagse problemen kunnen aanpakken zonder de duurzaamheidsagenda's voor de lange termijn in gevaar te brengen. Om dit te doen, moeten weinnovatieve producten combineren met digitale oplossingen en zeer effectieve teams om efficiënte, veerkrachtige activiteiten te stimuleren en tegelijkertijd de klimaatcrisis aan te pakken", aldus Ponomarev. "Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om het adviesteam van wereldklasse van Schneider te leiden bij het ontwikkelen en inzetten van deze oplossingen voor onze Europese klanten."

Voordat hij bij Schneider Electric kwam, bekleedde Ponomarev een reeks functies gericht op het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën voor wereldwijde organisaties. Hij gaf als Senior Executive leiding aan strategie- en adviesprojecten in vele sectoren en regio's en brengt een wetenschappelijke achtergrond en een passie voor technologie in, voor de urgente uitdagingen van klimaatverandering en energietransitie.

SLTN Vierkant Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!