Wouter Hoeffnagel - 23 november 2022

Brits starten onderzoek naar Apple en Google

Brits starten onderzoek naar Apple en Google image

De Britse markttoezichthouder start een diepgaand onderzoek naar Apple en Google. Het onderzoek legt de focus op internetbrowsers die beide bedrijven voorgeïnstalleerd meeleveren op hun mobiele besturingssystemen en cloudgaming.

De Competition and Markets Authority (CMA) meldt dat 97% van het mobiele internetverkeer in het Verenigd Koninkrijk (VK) in 2021 via webbrowser van Apple en Google plaatsvond. Deze zijn op iOS- en Android-smartphones voorgeïnstalleerd. De techgiganten krijgen hiermee een voordeel ten opzichte van concurrerende browsers, stelt de CMA. De toezichthouder stelt dat dit innovatie in de weg staat en voor onnodige kosten zorgt.

Cloudgaming

Ook onderwerp van het onderzoek is cloudgaming. De CMA kijkt naar beperkingen die Apple oplegt die de groei van de cloudgamingsector belemmeren. Het is onduidelijk om welke beperkingen het exact gaat; dit laat de CMA in het midden.

De CMA neemt achttien maanden de tijd voor het onderzoek.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!