Redactie - 23 november 2022

WEKA krijgt flinke kapitaal injectie

WEKA krijgt flinke kapitaal injectie image

WekaIO (WEKA), de wereldwijde aanbieder van dataplatforms voor next-generation workloads, heeft aangekondigd dat het 135 miljoen dollar heeft opgehaald in een overtekende Series D-financieringsronde onder leiding van Generation Investment Management.

Verschillende opmerkelijke nieuwe en bestaande investeerders hebben ook bijgedragen, waaronder 10D, Atreides Management, Celesta Capital, Gemini Israel Ventures, Hewlett Packard Enterprise, Hitachi Ventures, Key1 Capital, Lumir Ventures, Micron Ventures, Mirae Asset Capital, MoreTech Ventures, Norwest Venture Partners, NVIDIA, Qualcomm Ventures en Samsung Catalyst Fund. Ondanks de recente volatiliteit en onzekerheid op de wereldwijde financiële markten die een grote invloed hebben gehad op de waarderingen en investeringen van startups, verdubbelde het bedrijf ook zijn eerdere waardering in de ronde.

De nieuwe financiering zal het bedrijf in staat stellen om te blijven investeren in de ontwikkeling van het WEKA Data Platform om zijn functies en cloudintegraties uit te breiden, nieuwe use-cases te ondersteunen en de levering van innovatieve oplossingen aan zijn klanten te versnellen. Het zal WEKA ook in staat stellen winstgevend te worden, een aanzienlijke wereldwijde expansie te stimuleren en zijn cloud-, klantensucces-, verkoop-, marketing-, operationele en human resources-teams snel op te schalen.

"In 2013 begon WEKA met een gedurfde visie om een fundamenteel nieuwe benadering te creëren voor het beheren en opslaan van gegevens die de mogelijkheden van de toekomst zou kunnen vergroten door de compromissen uit het verleden uit te bannen", aldus Liran Zvibel, mede-oprichter en CEO van WEKA . “Deze financieringsronde is een geweldige mijlpaal in het realiseren van die visie, en we zijn onze nieuwe en bestaande investeerders dankbaar voor hun steun. Het nieuwe kapitaal stelt ons in staat om in ons product te investeren en naar de markt te gaan, hypergroei te behouden en geeft ons de landingsbaan die we nodig hebben om een winstgevend, onafhankelijk bedrijf te worden.”

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!