Wouter Hoeffnagel - 24 november 2022

FBI sluit zich aan bij onderzoek naar cyberaanval op Continental

FBI sluit zich aan bij onderzoek naar cyberaanval op Continental image

De FBI sluit zich aan bij een onderzoek naar een cyberaanval op de Duitse fabrikant van onder meer autobanden Continental. Bij de aanval eerder dit jaar is data buitgemaakt, die inmiddels online te koop is aangeboden. In totaal zou het gaat om 40TB aan data.

De aanval is door Continental in augustus bekend gemaakt. Het bedrijf meldde toen de aanval met succes te hebben afgeslagen. De schade lijkt echter toch groter dan tot nu toe gedacht. Zo meldt Handelsblatt dat in totaal 40TB aan data is buitgemaakt bij het bedrijf. Een inhoudsopgave van de gestolen data is inmiddels online gedeeld door de groepering Lockbit 3.0. Het gaat onder meer om strategische plannen, investeringsplannen en budgetinformatie. Denk echter ook aan informatie over klanten van Continental. De aanvallers bieden de data te koop aan voor 50 miljoen dollar.

Handelsblatt en Reuters melden dat de Amerikaanse FBI zich op verzoek van de Duitse autoriteiten de FBI aansluit bij het onderzoek naar de aanval op Continental. Dit houdt mogelijk verband met een aantal fabrieken in de Verenigde Staten (VS) waarover Continental beschikt, waarmee de aanval ook de VS raakt. Zowel Continental als de FBI hebben vooralsnog niet gereageerd op de berichtgeving.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!