Witold Kepinski - 25 november 2022

Bechtle neemt ACS Systems in Groot-Brittannië over

Bechtle neemt ACS Systems in Groot-Brittannië over image

Bechtle AG neemt voor een onbekend bedrag ACS Systems UK Ltd. over gevestigd in Northampton, is een gerenommeerd IT-systeemhuis met een uitstekende reputatie op de Britse markt. ACS heeft 27 jaar ervaring in de IT-dienstensector.

De focus ligt op cybersecurity, moderne werkconcepten en beheerde IT- en cloudservices met onze eigen cloudhostingcapaciteiten. De IT-dienstverlener bedient een breed scala aan klanten - van regionale bedrijven tot grote bedrijven tot de publieke sector. In het verleden hebben Bechtle direct UK en ACS al met succes gezamenlijke klantprojecten uitgevoerd. Met de verkoop aan Bechtle zorgt mede-oprichter van ACS, Jon Thorpe, in een vroeg stadium voor een toekomstgericht opvolgingsplan.

Met de overname van het bedrijf voert Bechtle consequent haar overnamestrategie uit, die sinds 2021 ook locaties buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland omvat voor het IT-systeem house & managed services-segment. Na Nederland kan Bechtle nu ook in Groot-Brittannië verder marktaandeel veroveren met een flink uitgebreid portfolio. Het doel is om een gemeenschappelijk managed services platform op te zetten om samen klanten te ondersteunen.

ACS werd opgericht in 1995, boekte het afgelopen boekjaar een omzet van ruim 31 miljoen euro en stelt in Northampton 93 mensen tewerk. Het systeemhuis is strategisch gelegen tussen de twee Bechtle-locaties in Chippenham en Manchester. ACS richt zich op technologieën met betrekking tot moderne werkplekken, datacenter- en cyberbeveiligingsoplossingen en beheerde services. Met dit portfolio is de IT-dienstverlener gepositioneerd om de activiteiten van Bechtle direct in Groot-Brittannië aan te vullen.

Toekomstgericht opvolgingsplan

Jon Thorpe, mede-oprichter en CEO van ACS, blijft actief in dezelfde functie. “Als oprichter was een toekomstgericht opvolgingsplan voor onze medewerkers en klanten bijzonder belangrijk voor mij. Samen met Bechtle zijn we uitstekend gepositioneerd om verder te groeien en onze klanten op lange termijn te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Ik kijk erg uit naar dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van ons bedrijf”, zegt Jon Thorpe.

Sterke concurrentiepositie in Groot-Brittannië

Bechtle is al meer dan 20 jaar succesvol op de Britse markt en biedt bedrijven en publieke opdrachtgevers een uitgebreid portfolio van hardware, software, oplossingen en diensten. In 1997 richtte Bechtle de eerste locatie op in Plymouth, gevolgd door de verhuizing naar Chippenham in 1999. In 2019 opende Bechtle een tweede locatie in Manchester, een van de snelst groeiende steden van het land. Bij Bechtle werken momenteel ruim 120 mensen op de twee Britse vestigingen. Het verkoopvolume bedraagt ruim 110 miljoen euro. Bechtle direct UK laat ook in het lopende boekjaar een buitengewoon hoge groeidynamiek zien.

Meer marktaandelen verwerven

“We zien uitstekende vooruitzichten op de Britse markt met ACS. We hebben al gezamenlijke projectervaring opgedaan en zijn er zeker van dat de fusie van de twee bedrijven een enorme meerwaarde zal bieden op het gebied van holistische ondersteuning van onze klanten. Beide teams vullen elkaar perfect aan”, zegt Konstantin Ebert, Executive Vice President voor de regio's Frankrijk, Benelux en Groot-Brittannië, Bechtle AG.

James Napp, Managing Director van Bechtle direct UK: “Ik ken ACS als bedrijf al vele jaren en waardeer vooral de uitwisseling met Jon Thorpe. ACS heeft een zeer ervaren en deskundig team en zal ons ongetwijfeld in staat stellen onze groei te versnellen en ons aanbod aan onze klanten te verbreden. De culturele fit kan niet beter zijn en we kijken uit naar de mogelijkheid om ons samen te ontwikkelen tot een van de top 10 leveranciers van IT-oplossingen in het VK."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!