Wouter Hoeffnagel - 26 november 2022

Luchtvaartmaatschappijen kunnen in EU 5G-verbindingen aanbieden

Luchtvaartmaatschappijen kunnen in EU 5G-verbindingen aanbieden image

Luchtvaartmaatschappijen kunnen op korte termijn 5G-verbindingen gaan aanbieden in vliegtuigen. De wetgeving rondom mobiele communicatie is door de Europese Commissie vernieuwd, waarbij frequenties zijn toegewezen voor 5G-technologie op vluchten.

Sinds 2008 zijn bepaalde frequenties door de Europese Commissie gereserveerd voor connectiviteit aan boord van vliegtuigen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen hiermee onder meer berichten, telefoongesprekken en datadiensten aanbieden aan passagiers die binnen de EU vliegen. Deze frequenties zijn nu vernieuwd, waardoor ook ruimte is voor het aanbieden van 5G-connectiviteit.

'The sky is no longer a limit'

"5G maakt innovatieve diensten mogelijk voor mensen en groeikansen voor Europese bedrijven. 'The sky is no longer a limit' als het gaat om mogelijkheden voor het aanbieden van supersnelle connectiviteit met een hoge capaciteit", stelt Thierry Breton, Eurocommissaris voor Interne Markt.

Ook wil de Europese Commissie 5GHz frequentiebanden beschikbaar stellen voor WiFi gericht op wegtransport, onder meer in auto's en bussen. Dit kan volgens de commissie de fundering leggen voor innovaties in de automotive-industrie en de weg vrij maken voor metaverse-toepassingen. EU-lidstaten moeten de 5GHz-frequentiebanden zo snel mogelijk beschikbaar maken voor wegtransport en op zijn laatste op 30 juni 2023 beschikbaar stellen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!