Wouter Hoeffnagel - 29 november 2022

Reuters: Microsoft gaat toezeggingen doen rondom overname Activision Blizzard

Reuters: Microsoft gaat toezeggingen doen rondom overname Activision Blizzard image

Microsoft doet volgende week een aantal toezeggingen aan de Europese Commissie omtrent de overname van gamebedrijf Activision Blizzard. Het bedrijf wil hiermee zorgen van de Europese Commissie wegnemen en goedkeuring krijgen voor de overname.

Dit meldt persbureau Reuters. De Europese Commissie maakt zich zorgen over de impact van de overname op de concurrentie op de markt voor videogames. Het deelt deze zorgen met onder meer Sony, dat fel tegen de overname is. Het bedrijf stelt dat games van Activision Blizzard straks alleen nog op de Xbox speelbaar zijn, die is ontwikkeld door Microsoft.

Europees onderzoek

De Europese Commissie startte in november een uitgebreid onderzoek naar de overname. Belanghebbenden kunnen tot januari bezwaar maken tegen de overname. De commissie verzamelt deze bezwaren. Een definitief besluit wil de Europese Commissie op uiterlijk 11 april 2023 nemen.

Microsoft wil met de toezeggingen de publicatie van deze lijst voor zijn, meldt Reuters. Het bedrijf zegt naar verluid onder meer toe dat games van Activision Blizzard de komende tien jaar uitgebracht worden voor de PlayStation, de gameconsole van Sony.

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
SentinelOne BN BW 11-09 tm 18-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!