Witold Kepinski - 30 november 2022

AP Moller - Maersk en IBM stoppen met TradeLens

AP Moller - Maersk en IBM stoppen met TradeLens image

AP Moller - Maersk (Maersk) en IBM hebben vandaag de beslissing aangekondigd om het TradeLens-aanbod in te trekken en het platform stop te zetten. "TradeLens is opgericht met de gedurfde visie om een sprong te maken in de wereldwijde digitalisering van de toeleveringsketen als een open en neutraal industrieplatform. Hoewel we met succes een levensvatbaar platform hebben ontwikkeld, is helaas niet voldaan aan de behoefte aan volledige wereldwijde industriële samenwerking. Als gevolg hiervan heeft TradeLens niet het niveau van commerciële levensvatbaarheid bereikt dat nodig is om het werk voort te zetten en te voldoen aan de financiële verwachtingen als een onafhankelijk bedrijf", aldus Rotem Hershko, Head of Business Platforms bij AP Moller - Maersk.

Vanaf heden onderneemt het TradeLens-team actie om het aanbod in te trekken en het platform stop te zetten, en het is de bedoeling dat het platform aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 offline gaat. Tijdens dit proces zullen alle betrokken partijen ervoor zorgen dat klanten worden bediend zonder storingen in hun bedrijf.

Maersk zal haar inspanningen voortzetten om de toeleveringsketen te digitaliseren en de innovatie in de sector te vergroten door middel van andere oplossingen om handelsfricties te verminderen en meer wereldwijde handel te bevorderen.

“We zijn zeer dankbaar voor de niet-aflatende inspanningen van onze toegewijde brancheleden en vele technische talenten, die samen ijverig hebben gewerkt om de digitalisering van de industrie te bevorderen via het TradeLens-platform. We zullen het werk van TradeLens gebruiken als springplank om onze digitaliseringsagenda verder te pushen en kijken ernaar uit om de energie en het vermogen van ons technologietalent op nieuwe manieren te benutten”, aldus Rotem Hershko.

Het TradeLens-platform werd aangekondigd in 2018 en gezamenlijk ontwikkeld door IBM en GTD Solution, een divisie van Maersk, als een blockchain-enabled verzendoplossing die is ontworpen om een efficiëntere en veiligere wereldwijde handel te bevorderen.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!