Wouter Hoeffnagel - 02 december 2022

Frank Hoekstra is nieuwe CEO van Enable U

Frank Hoekstra is nieuwe CEO van Enable U image

Frank Hoekstra (links op de foto) geeft sinds 1 december 2022 leiding aan Enable U. Hij volgt oprichter en CEO Frank Arts (rechts op de foto) op, die een stap terug doet bij het bedrijf.

Hoekstra beschikt over ruim 25 jaar ervaring in de IT. Hij initieerde en leidde met succes de groei en bedrijfstransformatie voor diverse bedrijven geïnitieerd en geleid. Hij brengt een brede ervaring mee in het managen van snel groeiende bedrijven, zowel nationaal als internationaal.  

Begeleiden naar de volgende groeifase

Enable U kent een groeiende installed base en ziet een toenemende vraag naar haar integratie- en API Management oplossingen. Het productportfolio van het bedrijf groeit en Enable U wil uitbreiden in nieuwe verticals en geografische markten.

Arts legt uit: "In de afgelopen 18 jaar heb ik met hart en ziel gewerkt aan ons bedrijf. Meteen al vanaf het begin liet Enable U een sterk aanhoudende groei zien. Dit vraagt om ontwikkeling in structuur en managementstijl. Ik ben ervan overtuigd dat Frank Hoekstra de juiste en ervaren leider is om Enable U door de volgende, complexe groeifase te loodsen.  Zelf blijf ik aan boord als Chief Strategy Officer en ben ik verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van onze bedrijfsstrategie, fusies en overnames.

Enthousiast om te beginnen

"Het verbinden van verschillende digitale componenten en ze naadloos laten samenwerken, is wat Enable U doet. Maar dit beschrijft nauwelijks de strategische waarde die het zijn klanten oplevert" aldus de nieuwe CEO, Frank Hoekstra. "Op basis van toonaangevende principes rond onderwerpen als klanttevredenheid, kwaliteitsborging en ontzorging bij complexe IT processen is er nog steeds onbenut potentieel waar we een inhaalslag kunnen maken. Met deelname van Vortex Capital Partners is Enable U zeer goed gepositioneerd om zijn activiteiten uit te breiden naar andere verticals en territoria. Ik ben erg enthousiast om bij te dragen aan deze ambitie en een echte 'Enabler' te worden."

De samenstelling van het huidige management blijft hetzelfde, waarmee Enable U een soepele overgang van leiderschap wil garanderen.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!