Floris Hulshoff Pol - 02 december 2022

AWS en Atos werken nauwer samen rond outsourcing-industrie voor infrastructuur

AWS en Atos werken nauwer samen rond outsourcing-industrie voor infrastructuur image

Tijdens het AWS re:Invent, hebben Amazon Web Services en Atos, speler in digitale transformatie, high performance computing en informatietechnologie-infrastructuur, een Global Strategic Transformation Agreement aangekondigd die Atos-klanten met grootschalige outsourcingcontracten voor infrastructuur in staat stelt om workloadmigraties naar de cloud te versnellen en digitale transformatie te realiseren.

De meerjarige, primeurovereenkomst in de branche breidt de strategische relatie tussen Atos en AWS uit, waarbij Atos AWS selecteert als haar voorkeursaanbieder van enterprise cloud en AWS Atos benoemt als strategische partner voor IT-outsourcing en datacentertransformatie. Deze overeenkomst biedt zakelijk en technologisch advies, digitale engineering, en managed services aan klanten van Atos om hun reis naar de cloud te versnellen. AWS zal ook samenwerken met Atos om nieuwe brancheoplossingen voor IT-outsourcing en datacentertransformatie te ontwikkelen en te leveren aan klanten wereldwijd, evenals om het personeel van Atos bij te scholen en de efficiëntie van zijn datacenter-, cloud- en beveiligingsactiviteiten te stimuleren, inclusief selectieve migratie van verouderde datacenters en IT-hardwareactiva.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Atos proactief overleggen met meer dan 800 beheerde infrastructuurservices-klanten over de hele wereld om een nieuw beheerde, hybride-cloudserviceportfolio aan te bieden met de optie om geselecteerde workloads naar AWS te verplaatsen. Het aanbod omvat sterk geïndustrialiseerde migratiemethodologie, oplossingsversnellers en de gecombineerde expertise van de bedrijven op het gebied van grootschalige cloudmigraties om klanten te ondersteunen bij het adopteren en verplaatsen van hun workloads naar AWS. De klanten van Atos kunnen profiteren van de breedte en diepte van het dienstenportfolio van AWS, waaronder analyse, rekenkracht, databases, machine learning en opslag, en de expertise van Atos als Global Systems Integrator om te profiteren van de flexibiliteit, beveiliging, veerkracht, innovatie en duurzaamheid aangeboden via de cloud.

Als onderdeel van de strategische samenwerking zullen de medewerkers van Atos ook worden getraind in AWS, waardoor hun vaardigheden en kennis worden vergroot om klanten te blijven ondersteunen tijdens hun digitale transformatietrajecten. Atos is van plan om de komende drie jaar zijn werknemers op te leiden om meer dan 20.000 AWS-certificeringen te behalen om de acceptatie van de cloud door klanten te versnellen en hen te helpen de voordelen van de cloud te benutten.

“We zijn er trots op dat we onze samenwerking met AWS kunnen versterken in een unieke samenwerking, die zowel qua aanpak als qua impact op onze klanten en de IT-outsourcing-industrie een transformatie teweegbrengt. Bovendien vertegenwoordigt deze samenwerking een nieuwe belangrijke stap in de transformatie van Atos” , aldus Nourdine Bihmane, Co-CEO die verantwoordelijk is voor de Tech Foundations Business line bij Atos . "Als vertrouwde partner bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun migratie naar de krachtige, bewezen, kosteneffectieve en schaalbare cloudinfrastructuur van AWS te versnellen, terwijl we hen ondersteunen tijdens hun digitale transformatietraject."

“Dit markeert het begin van een significante transformatie van de infrastructuur outsourcing-industrie. Door onze samenwerking kunnen klanten van Atos profiteren van de voordelen van de overstap naar de cloud, waaronder lagere bedrijfskosten en koolstofemissies, evenals meer bedrijfswaarde en versnelde digitale innovatie”, aldus Ruba Borno , vice-president, Worldwide Channels & Alliances , AWS . "We zijn verheugd over de mogelijkheid om met Atos samen te werken om hun personeel bij te scholen en hun expertise op het gebied van cloudtechnologieën uit te breiden, zodat klanten in staat worden gesteld om 's werelds toonaangevende cloud te bouwen, ontwikkelen en innoveren."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!