Floris Hulshoff Pol - 05 december 2022

Amerikaanse luchtmacht presenteert slimme B-21 Raider bommenwerper

Amerikaanse luchtmacht presenteert slimme B-21 Raider bommenwerper image

De Amerikaanse luchtmacht presenteert de slimme B-21 Raider bommenwerper. "De B-21 wordt ontworpen met een open systeemarchitectuur om integratierisico's te verminderen en concurrentie mogelijk te maken voor toekomstige moderniseringsinspanningen, zodat het vliegtuig kan evolueren naarmate de dreigingsomgeving verandert", zo meldt de United States Airforce.

Het Department of the Air Force Rapid Capabilities Office leidt de ontwikkeling van de B-21 Raider onder leiding van de staatssecretaris van Defensie voor Acquisitie en Onderhoud en de secretaris van de luchtmacht.

De luchtmacht kende op 27 oktober 2015 het B-21 Engineering and Manufacturing Development-contract toe aan Northrop Grumman. Northrop Grumman's partners in het B-21-programma zijn onder meer Pratt & Whitney, Janicki Industries, Collins Aerospace, GKN Aerospace, BAE Systems en Spirit Aerosystems .

In 2018 heeft het programma met succes de Critical Design Review van wapensystemen uitgevoerd, een uitgebreide programmabrede evaluatie van ontwerprijpheid, stabiliteit en risico's.

In 2019 voltooide de luchtmacht het Strategic Basing Process en kondigde de Ellsworth Air Force Base, South Dakota aan; Whiteman luchtmachtbasis, Missouri; en Dyess Air Force Base, Texas zijn de voorkeurslocaties voor de belangrijkste operationele bases van de B-21.

Na het voltooien van het proces van milieueffectrapportage, zoals vereist door de National Environmental Policy Act en andere regelgevende processen, noemde de luchtmacht in 2021 Ellsworth Air Force Base, South Dakota als de eerste B-21 belangrijkste operationele basis en locatie van de formele trainingseenheid .

Het Air Force Test Center op Edwards Air Force Base, Californië, zal de B-21 Combined Test Force huisvesten en het Air Force Sustainment Center op Tinker Air Force Base, Oklahoma, is de locatie voor depotplanning.

De B-21 Raider is genoemd ter ere van de historische Doolittle Raiders, mannen van de US Army Air Force die bekend staan om hun verrassingsaanval op Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog op 18 april 1942, die de Japanners dwong strijdkrachten terug te roepen voor thuisverdediging. , en versterkte het moreel onder Amerikanen en Amerikaanse bondgenoten in het buitenland. De aanduiding B-21 erkent de Raider als de eerste bommenwerper van de 21e eeuw.

Algemene kenmerken

Primaire functie: Stealth-bommenwerper met kernwapens en doordringende aanval Hoofdcommando: Air Force Global Strike Command

Inventaris: Minimaal 100 vliegtuigen

Gemiddelde aanschafkosten per eenheid (APUC): $ 550 miljoen (basisjaar 2010 dollar) / $ 639 miljoen (basisjaar 2019 dollar) / $ 692 miljoen (basisjaar 2022 dollar)

*APUC is de totale kosten van alle inkoopfinanciering om op te nemen , vliegtuigvliegkosten, ondersteuningsapparatuur, training, reserveonderdelen en technische wijzigingsorders gedeeld door minimaal 100 vliegtuigen.

* Voormalig minister van Defensie Robert Gates heeft de B-21 Average Procurement Unit Cost als belangrijkste prestatieparameter aangedragen als de beste manier om de kosten te beheersen.
Munitie: nucleair en conventioneel

Operationeel: midden jaren 2020

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!