Wouter Hoeffnagel - 06 december 2022

Fout van rechtbank: Cisco hoeft schadevergoeding van miljarden niet te betalen

Fout van rechtbank: Cisco hoeft schadevergoeding van miljarden niet te betalen image

Cisco hoeft een schadevergoeding van 2,6 miljard euro niet te betalen door een fout van de rechtbank. De vrouw van de rechter blijkt aandelen van Cisco in bezit te hebben, waardoor sprake is van belangenverstrengeling. Het eerdere vonnis waarin Cisco werd opgedragen tot het betalen van de schadevergoeding is daarom nietig verklaard.

De zaak draait om patentschending. Aanklager Centripetal Networks daagde Cisco in 2018 wegens de rechter en beschuldigt het Amerikaanse bedrijf van diefstal van technologie op het gebied van netwerkbeveiliging. De rechtbank oordeelde in 2020 al dat Cisco een schadevergoeding van 2,6 miljard euro moest betalen aan Centripetal Networks.

Nietig verklaard

De aanklager ging echter tegen deze uitspraak in beroep. Het Amerikaanse Hooggerechtshof verklaart de eerdere uitspraak uit 2020 nu nietig, meldt Bloomberg. Als gevolg hiervan moet de rechtszaak opnieuw worden uitgevochten. Cisco hoeft de eerder opgelegde schadevergoeding daarom niet te betalen.

Het is opvallend dat de aandelen van de vrouw van de rechter zo laat in het proces zijn ontdekt. Zo zijn Amerikaanse rechters wettelijk verplicht op de hoogte te zijn van hun financiële belangen. De zaak is nu toegewezen aan een andere rechter.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!