Witold Kepinski - 06 december 2022

Scytales AB wint met Netcompany-Intrasoft EU Digital Wallet contract

Scytales AB wint met Netcompany-Intrasoft EU Digital Wallet contract image

Scytáles AB heeft samen met Netcompany-Intrasoft, lid van NETCOMPANY Group A/S, het langverwachte Europese Digital Identity Wallet-contract gekregen, dat ontwikkeling, consultancy en ondersteunende diensten omvat.

In 2021, op het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie, en na aankondigingen al in 2020 door de voorzitter van de Commissie, kondigde de Europese Commissie haar plannen aan voor een Europees kader voor digitale identiteit dat beschikbaar is voor alle EU-burgers, inwoners en bedrijven.

Het uiteindelijke doel is een veilige Europese e-identiteit, beschikbaar voor alle EU-burgers, in de hele EU en voor alle activiteiten. Dit omvat onder meer digitale identificatiemiddelen, elektronische handtekeningen, validatie van documenten en transparantie van het gegevensgebruik.

De European Digital Identity Wallet zal de maatstaf zijn voor veilige en transparante digitale identificatie in de hele EU en tegelijkertijd de veiligheid waarborgen van de gegevens die elke burger verstrekt. De voordelen zijn veelzijdig, van gebruiksgemak tot kostenbesparingen voor bedrijven en het mogelijk maken van grensoverschrijdende transacties.

De portemonnee zal worden ontwikkeld door Scytáles AB en de in Luxemburg gevestigde consortiumleider Netcompany-Intrasoft en zal worden aangeboden aan de lidstaten en andere belanghebbenden voor het implementeren van de vereisten van de verordening inzake een kader voor een Europese digitale identiteit.

Dhr . Konstantin Papaxanthis, CEO van Scytáles AB : "Sinds de wereldwijde pandemie heeft de digitalisering van processen voor zowel bedrijven als openbare diensten veilige digitale identificatie noodzakelijk gemaakt. De EU Digital Wallet zal het dagelijks leven van EU-burgers en -bedrijven vereenvoudigen en groeimogelijkheden creëren voor openbare en particuliere diensten in de hele EU. We zijn vereerd dat we het EU Digital Wallet-contract hebben gekregen met onze gerenommeerde partner en we zijn er trots op dat de toonaangevende technologie van Scytáles wordt erkend."

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!