Witold Kepinski - 08 december 2022

UMC Utrecht en Erasmus MC brengen beheer netwerkinfrastructuur onder bij Conscia

UMC Utrecht en Erasmus MC brengen beheer netwerkinfrastructuur onder bij Conscia image

In een gezamenlijke aanbesteding hebben het UMC Utrecht en het Erasmus MC het beheer van hun netwerkinfrastructuur en een aantal netwerk security diensten bij IT-dienstverlener Conscia ondergebracht. Conscia wordt in beide disciplines verantwoordelijk voor levering, implementatie, beheer en support.

Simon Vermeer, cio bij het Erasmus MC, vertelt over de eisen van de aanbesteding: “Wij zijn 24 uur per dag operationeel; kwaliteit en continuïteit van onze IT-infrastructuur is een topprioriteit. Van onze IT-partner verwachten wij daarnaast kennis en ervaring in de complexe infrastructuren in ziekenhuizen. Omdat wij onze dienstverlening niet alleen willen continueren, maar ook verder verbeteren, zochten wij een partij die proactief meedenkt en een heldere visie heeft op de uitdagingen waar wij, naast de wet- en regelgeving, mee te maken hebben.”

Corné Mulders, cio bij het UMC Utrecht, legt uit waarom voor Conscia werd gekozen: “Op alle vlakken voldoet Conscia ruimschoots aan onze eisen. Wat er voor ons uitspringt is de bewezen kennis en ervaring die ze hebben met het leveren van IT-infrastructuur en cybersecurity binnen ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast zet Conscia sterk in op innovatie binnen de zorg, wat eerder in onze samenwerking ook is gebleken. Zo hebben zij ons geholpen met het geautomatiseerd meten van drukke looproutes tijdens de coronaperiode, op basis waarvan wij konden zorgen voor betere spreiding van mensen binnen het ziekenhuis. Die innovaties helpen ons enorm, en maakt dat wij vol vertrouwen onze verdere samenwerking tegemoet zien.”

Hoewel de aanbesteding gezamenlijk is gedaan, zal Conscia een aparte overeenkomst afsluiten met beide ziekenhuizen, om zo invulling te geven aan hun specifieke vraagstukken en uitdagingen.

Marcel Cappetti, algemeen directeur van Conscia is verheugd met de samenwerking: “We zijn er trots op dat we leverancier zijn van alle academische ziekenhuizen in Nederland, en van ruim 70 procent van alle Nederlandse ziekenhuizen. We zien ook in deze sector dat aanbestedingen voor netwerk en cybersecurity steeds vaker worden gecombineerd. Een logisch gevolg van de toenemende complexiteit, waarbij je beide domeinen niet meer los van elkaar kunt zien. We kijken ernaar uit om onze expertise op die gebieden gecombineerd met onze ervaring met IT-dienstverlening in de zorg voor beide organisaties in te zetten en hen zo verder vooruit te helpen.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!