Witold Kepinski - 10 december 2022

BTG inspireert tijdens jaarlijkse Business Event in Noordwijk

BTG inspireert tijdens jaarlijkse Business Event in Noordwijk image

Team Dutch IT-channel & Executive-People was aanwezig op het inspirerende BTG – Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk met tal van interessante sprekers olv dagvoorzitter Danny Frietman.

Er werd onder meer gekeken naar de status van 6G met een presentatie van Paul Wijngaard en Jos Berière van TNO. Bezoekers kregen meer inzicht in de kansen en valkuilen rondom cybersecurity door Erik Westhovens.

Verder maakte Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services, de plannen voor 2023 bekend. Petra Claessen wordt verder per 1 juli 2023 de nieuwe voorzitter van BTG, de branchevereniging voor IT & Communicatietechnologie.

AI

Buster Franken van FruitPunch AI een keynote over zijn onderneming, die onder meer op basis van AI en drones meehelpt om stropers op te sporen in Zuid-Afrika. Zijn organisatie is inmiddels wereldwijd actief, waarbij zo’n 1.500 AI engineers binnen de community helpen met het oplossen van duurzame en ethische kwesties.

Wetenschap

Internist en voorzitter van de (NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) Marcel Levi pleitte tijdens zijn keynote op het BTG Business Event in Noordwijk voor een nauwere samenwerking tussen wetenschap en IT. Volgens hem valt er nog veel te winnen in het terugdringen van een aantal ziektes.

Daklozen

Het goedbezochte BTG Business Event werd in de avond afgesloten door Bas Timmer die met zijn organisatie Sheltersuit Foundation daklozen en vluchtelingen in een groot aantal landen voorziet van een winterjas met ritsbare slaapzak. De bezoekers waren erg onder de indruk van zijn verhaal over de achtergrond van zijn organisatie en doneerden spontaan geld voor een aantal van deze Sheltersuits, waarmee weer daklozen warmte geboden kan worden in de winter.

Awards

Tot slot werden de prestigieuze BTG Awards 2022 zijn tijdens het BTG Business Event in Grand Hotel Huis ter Duin uitgereikt. De award voor ICT/Telecom Manager van het Jaar ging naar Marleen Bron van Beweging 3.0 3.0. Nienke Bink van Pieter van Foreest Forees en Sjors Kohl van Fiberklaar België wonnen de BTG Award voor respectievelijk Young ICT Professional Gebruikers en Young ICT Professional Leveranciers.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!