Jeroen Bordewijk - 11 december 2022

Dutch IT Channel MSP of the Year 2022: Wie wordt het?

Dutch IT Channel MSP of the Year 2022: Wie wordt het? image

Bij de genomineerden voor de Dutch IT Channel Award voor MSP of the Year 2022 zien we bekende namen. De winnaars van 2020 en 2021, SLTN en BPSOLUTIONS, zijn ook dit jaar weer van de partij en ook PQR was al eens eerder genomineerd. Het vijftal wordt gecompleteerd door NTT Ltd. en ON2IT. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

BPSOLUTIONS laat organisaties vooruitgang boeken door hun 'mission critical IT' slimmer in te richten. IT moet altijd up-and-running zijn en optimaal presteren, vinden ze aan de Papendorpseweg in Utrecht. Bovendien maakt BPSOLUTIONS, dat in 2022 met liefst 60 procent groeide, bedrijven met data analytics en artificial intelligence (AI) klaar voor een toekomst waarin data steeds meer voor ze moet werken. De afgelopen jaren transformeerde het bedrijf uit 2001 succesvol van een traditionele, projectgeorganiseerde value added reseller naar een cloud & managed services provider, en werden klanten opgetekend als de Rabobank, de Technische Unie, logistiek dienstverlener HOYER en de Belastingdienst.

NTT Ltd. dankt zijn nominatie aan de naar eigen zeggen 'unieke mogelijkheden' die het Japanse bedrijf biedt op het gebied van end-to-end Network-as-a-Service. De MSP, in Nederland gevestigd in Barneveld, is trots op zijn slimme en veilige dienstverlening, die klanten voordelen geeft als volop flexibiliteit, schaalbaarheid, automation, voorspelbaarheid en controle over hybride IT-omgevingen met een hoge performance. Het netwerk van NTT, actief en bereikbaar in meer dan 190 landen, geeft ideale connecties van edge naar cloud, ongeacht waar een business is gevestigd en waar medewerkers inloggen. NTT werd in 2022 benoemd tot Leader in Gartner's Magic Quadrant for Network Services.

ON2IT is een IT-dienstverlener met Nederlandse roots, maar met een internationale 'presence'. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en kreeg in 2008 bekendheid toen het Zero Trust in Nederland introduceerde. Zero Trust is een aanpak van managed cyber security services die geheel gericht is op preventie, volgens ON2IT de enige strategie die een effectief antwoord geeft op bekende, maar ook nog onbekende dreigingen. Met Zero Trust minimaliseert ON2IT de risico's en de impact van een cyberaanval op klantorganisaties, door de infrastructuur aldaar op te delen in kleinere 'protect surfaces' die worden geoptimaliseerd om waardevolle resources en data te beschermen.

PQR uit Utrecht transformeerde de afgelopen dertig jaar van IT-reseller naar een IT-services bedrijf. De 'rustmakers in IT' hebben het talent om continu in te spelen op actuele klantbehoeften, zoals (meer) schaalbaarheid, wendbaarheid en flexibiliteit. PQR is nog altijd buitengewoon succesvol met het in 2018 geïntroduceerde SpaceHub. Deze intelligente hub naar de cloud is vendor- en cloudonafhankelijk, creëert een geïntegreerde en flexibele IT-omgeving en maakt een einde aan (teveel) complexiteit. Klanten hoeven met SpaceHub niet langer te kiezen tussen ofwel de aankoop van eigen producten, ofwel het afnemen van een private clouddienst, ofwel de (totale) verschuiving naar een public cloud.

SLTN won deze award in 2020, onder meer dankzij een geslaagde business case bij de Groningse gemeente Eemsdelta, waar een Datacenter Infrastructure-as-a-Service (DIaaS) werd geleverd. Dit jaar hoopt SLTN opnieuw te scoren met een klus bij een lokale overheid: de levering van een HCI-oplossing inclusief VDI endpointbeheer aan de gemeente Hilversum. Hilversum wil op ICT-gebied samenwerken met de gemeente Gooise Meren, die werkt met een vergelijkbare en eveneens door SLTN beheerde HCI-oplossing. Door samen te werken willen beide gemeenten beter en sneller kunnen innoveren op het gebied van veiligheid en digitalisering, maar dan moeten ze wel beschikken over één gezamenlijke ICT-infrastructuur.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
V1 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!