Jeroen Bordewijk - 12 december 2022

Dutch IT Channel Datacenter Technology Innovator of the Year: wie wordt het?

Dutch IT Channel  Datacenter Technology Innovator of the Year: wie wordt het? image

Als eerste bedrijf in de geschiedenis van de Dutch IT Channel Awards won Dell Technologies vorig jaar de speciale award voor Datacenter Technology Innovator of the Year. Het kanaal was met name onder de indruk van een business case bij het Amerikaanse televisiebedrijf NEP. Ook dit jaar zijn weer vijf partijen genomineerd. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Juniper Networks dankt zijn nominatie aan Juniper Apstra. Dit innovatieve netwerkbeheerplatform gebruikt intent-based networking (IBN), zodat eindgebruikers verschillende systemen, protocollen, hardware en topologieën kunnen combineren tot een operationele ervaring die wordt aangedreven door automatisering. Netwerkontwikkelaars hoeven niet te kiezen tussen snelheid en betrouwbaarheid, en hebben volop vrijheid bij het vormgeven van hun IT-strategie. Vooral de flexibiliteit in multivendor-netwerken die het platform geeft, ligt gezien de groeiende vraag naar 'mixed cloud usage' uitstekend in de markt. Juniper Apstra is volgens de Amerikaanse leverancier de enige datacenteroplossing die meerdere leveranciers kan beheren in één netwerk.

Nutanix stond in 2022 voor de vijfde keer op rij bovenaan in het Gartner Magic Quadrant voor hyperconverged infrastructures (HCI). Het Amerikaanse bedrijf scoort onder meer met het Nutanix Cloud Platform, dat liefst vier unieke, onderscheidende features heeft. Zo heeft het platform een architectuur die ongeplande downtime minimaliseert en bevat het full-stack beveiliging. Ook heeft het platform een snelle en lineaire schaalbaarheid naarmate de zakelijke behoeften, prestatie-eisen en data groeien, en is het eenvoudig en kostenefficiënt te beheren. Een tevreden gebruiker is onder andere installatiebedrijf Feentra, dat koos voor Nutanix vanwege de eenvoud, de efficiëntie en de automatisering van handmatige werkzaamheden met zogeheten 'runbooks'.

Pure Storage werd opgericht in 2009 in Californië als ontwikkelaar van hardware- en softwareproducten voor all-flash gegevensopslag. De leverancier, in Nederland gevestigd in Amsterdam, brengt onder meer FlashArray//X op de markt, 's werelds eerste 100 procent all-flash end-to-end NVMe- en NVMe-oF-array. Dit software-driven storageplatform geeft hoge prestaties, heeft een snelle time-to-market en is beschikbaar via het portfolio Evergreen, dat een 'abonnement op innovatie' garandeert. Doordat voor FlashArray//X minder stroom en koeling nodig is, realiseren gebruikers een energiebesparing van 84,7 procent ten opzichte van concurrerende all-flash technologieën. Duurzaamheid is überhaupt belangrijk voor Pure Storage, dat onder meer hoog inzet op afvalreductie.

Schneider Electric liet in 2022 van zich horen met een duurzaamheidskader, ontwikkeld om de milieuschade door datacenters te verminderen. Het kader is volgens de specialist in energiemanagement en industriële automatisering het eerste in de industrie, en bevat uitgangspunten om onder meer het immense energieverbruik in datacenters te beteugelen. Ook wil de Franse multinational dat datacenterexploitanten de uitstoot van broeikasgassen inventariseren, het waterverbruik beperken en de afvalproductie bij de bouw en exploitatie van datacenters reduceren. Onder meer door het gebruik van edge-technologieën als industriële IoT groeit de wereldwijde dataproductie tot 2025 naar verwachting met 25 procent.

Vertiv speelt met het VRC-S microdatacenter succesvol in op de groeiende behoefte aan edge-sites: klein uitgevoerde datacenters aan de randen van een netwerk, die functioneren naast centrale, grote datacenters. Edge sites voorzien in de toegenomen behoefte aan snel internet en overal draadloos kunnen werken, en zijn nodig omdat steeds meer organisaties hun bedrijfsprocessen vergaand willen digitaliseren. Edge-sites zorgen voor continue connectiviteit en business continuïteit, maar hebben een datacenteromgeving nodig die eenvoudig en snel te implementeren is, zonder concessies te doen aan robuustheid en prestaties. Vertiv VRC-S is zo'n datacenteromgeving, volledig in de fabriek ontwikkeld en daarom ontworpen voor een snelle, eenvoudige installatie.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!