Dutch IT Channel Cloud Vendor of the Year 2022: wie wordt het? image

De Dutch IT Channel Award voor Cloud Vendor of the Year ging vorig jaar naar Salesforce. Ook IBM, VMware en Dell Technologies wonnen deze award in het verleden. Dit jaar strijden opnieuw vijf 'cloudpioniers' om de eer. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Datto, de Amerikaanse cyberbeveiliger die werd opgericht in 2007, droeg ook in 2022 stevig bij aan de veiligheid van werkend Nederland. Vooral MSP's profiteren volop van de clouddiensten van Datto, die met name in het MKB van grote waarde zijn omdat ze bedrijven adekwaat beschermen tegen downtime en dataverlies. Door de populariteit van het thuiswerken tijdens maar ook ná de coronapandemie, is het belang van endpoint back-up oplossingen sterk toegenomen; veel belangrijke bedrijfsgegevens staan immers lokaal opgeslagen op de pc's en laptops van thuiswerkers. Cloud Continuity van Datto beschermt deze apparaten tegen dataverlies als gevolg van ransomware, onbedoelde verwijdering, hardwarestoringen, verlies of diefstal.

Dell Technologies viel recentelijk op door de samenwerking met Vancis, het softwarebedrijf uit Almere dat vooral organisaties in het onderwijs en de zorg de kracht van cloud computing laat ontdekken. Vancis wil klanten ontzorgen door processen zoveel mogelijk te automatiseren en business en IT in één effectieve flow te brengen. Op aandringen van het Amerikaanse technologiebedrijf verbeterde Vancis de SLA's en de automatisering van de dienstverlening, door over te stappen op Dell Technologies PowerFlex Solution. Dankzij deze oplossing hebben klanten van Vancis de best presterende storage, met bovendien een lage latency. De mensen van Vancis waren trouwens erg te spreken over de persoonlijke betrokkenheid van het Dell-team.

Nutanix ziet 'cloud' niet als een bestemming, maar als een middel om in een bedrijfsvoering de operationele efficiëntie te maximaliseren. De Amerikaanse verkoper van software, cloud services en software defined storage bestormt de markt al een tijdje met het Nutanix Cloud Platform. Dit platform voorziet in de behoefte van eindgebruikers die een mix van public cloud, private cloud en on-premises infrastructuur willen, een combinatie die naadloos aansluit bij hun (specifieke) IT-behoeften. Met het Nutanix Cloud Platform kunnen organisaties routinetaken automatiseren en profiteren zij optimaal van hybride multi-clouds vanuit één bedieningspaneel. Allemaal bedoeld om het potentieel van hun infrastructuur ten volle te realiseren.

Het Amerikaanse Red Hat, opgericht in 1993 en in 2019 overgenomen door IBM, werd bekend met de distributie en het onderhoud van Linux-systemen. Anno 2022 is Red Hat een toonaangevende leverancier van technologieoplossingen op het gebied van open hybrid cloud. Open source geeft klanten de flexibiliteit en vrijheid om hun bedrijfsdoelstellingen na te streven zonder te worden beperkt door proprietary software of 'gesloten' API's of cloud services. Onder andere VodafoneZiggo gebruikt de cloudoplossingen van Red Hat. De telecomprovider beschikt dankzij Red Hat over een hybride cloudplatform met een hoge productiviteit en een snelle time-to-market voor nieuwe producten en diensten.

VMware maakt software om workloads flexibel en veilig te hosten en verplaatsen naar elk type cloud. Vooral het geavanceerde VMware Cloud Foundation spreekt tot de verbeelding, een hybrid cloudplatform dat onder meer wordt gebruikt door Achmea. Deze verzekeraar, met merken als FBTO en Centraal Beheer de grootste van Nederland, wilde een toekomstbestendig platform – in 2025 moet 80 procent van alle applicaties in de cloud draaien – en een hybride model met een on-premises omgeving in combinatie met de MS Azure Cloud. Dankzij Cloud Foundation kan Achmea z'n activiteiten en diensten blijven digitaliseren en innoveren, bespaart het bedrijf flink op de kosten en zag het z'n productiviteit met 15 procent toenemen.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!