Jeroen Bordewijk - 12 december 2022

Dutch IT Channel Specialist Distributor of the Year: wie wordt het?

Dutch IT Channel Specialist Distributor of the Year: wie wordt het? image

Arrow, Avnet en TD SYNNEX weten hoe het is om meerdere keren de Dutch IT Channel Award voor Specialist Distributor of the Year te winnen. Welke distributeur leverde in 2022 precies de specialistische oplossingen waar de markt om vraagt? Dat wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Arrow Electronics won deze award vorig jaar, en ook in 2018. De wereldwijd opererende technologieleverancier uit Colorado (VS), in Nederland gevestigd in het centraal gelegen Houten, staat dan ook bekend als een echte value added distributeur voor het professionele IT reseller-kanaal. De kwalificatie 'specialistissche distributeur' is terecht, omdat de enterprise en midrange IT-oplossingen en bijhorende diensten van Arrow Electronics bedoeld zijn voor bij uitstek gespecialiseerde partijen, zoals VAR's en system integrators. Zeer succesvol is Arrow met het multi-tier cloudplatform ArrowSphere, waarop channelklanten snel en efficiënt een breed scala aan cloudoplossingen bestellen, beheren, analyseren en betalen.

Exclusive Networks had in 2022 bepaald geen klagen. De IT-distributeur, in Nederland te vinden in het Brabantse Son, is als enige mondiale speler volledig gespecialiseerd in cyberbeveiliging en groeide naar eigen zeggen 'met ongeëvenaarde uitvoeringsmogelijkheden boven de markt uit'. De schaal, de verfijning en de snelheid van hedendaagse cyberaanvallen zijn voor veel organisaties ronduit overweldigend, en de fragmentatie en de complexiteit van cyberoplossingen in combinatie met een acuut tekort aan gespecialiseerd personeel zorgen bij beveiligingsteams over de hele wereld voor grote problemen. Exclusive Networks speelt hierop in met een krachtig partner-ecosysteem van zeer gespecialiseerde beveiligingsoplossingen.

Flex IT onderscheidt zich met een 'one-stop-shop' voor vijf verschillende disciplines: nieuwe apparatuur, refurbished computers, IT asset disposition (het ophalen van gebruikte IT-spullen), demo en huur. De distributeur uit Leiden, winnaar van deze award in 2019, levert hiermee een compleet en geïntegreerd portfolio van IT-hardware en heeft maatwerkoplossingen in huis voor verschillende vormen van IT-hardware sourcing. Maar het belangrijkste is het aspect van duurzaamheid. Door alle punten in de supply chain met elkaar te verbinden, speelt Flex IT een sleutelrol in de Nederlandse markt voor circulaire IT. De distributeur verlengt de levensduur van IT-hardware en reduceert zo de negatieve impact daarvan op het klimaat.

TD SYNNEX realiseert zich terdege dat reseller-partners voor nieuwe technologieën als virtual reality, internet of things, business intelligence en kunstmatige intelligentie voortdurend nieuwe kennis nodig hebben. De techdistributeur, ontstaan door een fusie van Tech Data met het eveneens Amerikaanse Synnex, snapt bovendien dat zij de voordelen van technologische vooruitgang alleen kunnen inschatten als ze daarnaast beschikken over voldoende kennis van de business van hun (eind)klanten. TD SYNNEX heeft daarom niet alleen een breed portfolio aan gespecialiseerde producten en services van diverse vendoren, maar ondersteunt bovendien partners met next generation technology bij de omzetting van traditionele business modellen naar as-a-service.

Westcon Comstor levert oplossingen van zorgvuldig geselecteerde en toonaangevende vendoren, zoals Avaya, Check Point, Microsoft en Palo Alto. Dat deze distributeur, begonnen in 1985 met de verkoop van ethernet in New York en inmiddels actief in meer dan zeventig landen, het predicaat 'specialist' verdient, komt doordat Westcon steeds weer de kloof weet te overbruggen tussen vendoren, resellers en eindklanten. Om de groei van cloudmodellen te ondersteunen richtte Westcon bijvoorbeeld een speciale divisie Cloud & Collaboration op. Maar ook met security toont deze partner zich een echte specialist, onder meer met de oplossingsgerichte go-to-market propositie Westcon NGS, die een veilige digitale transformatie mogelijk maakt.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!