Witold Kepinski - 14 december 2022

DDA verwelkomt nieuw bestuurslid Alexandra Schless

DDA verwelkomt nieuw bestuurslid Alexandra Schless image

Alexandra Schless, CEO van NorthC Datacenters (NorthC) is recent toegetreden als bestuurslid van Dutch Data Center Association (DDA). De brancheorganisatie ziet de komst van Schless als een waardevolle toevoeging aan het inmiddels zevenkoppige bestuur. Schless volgt hiermee voormalig bestuurslid Jasper Lankhorst op.

Stijn Grove, directeur van DDA: “Omdat wij als brancheorganisatie blijven doorgroeien en steeds meer datacenters mogen representeren is het van belang dat het bestuur een goede afspiegeling is van de verschillende soorten datacenters in Nederland. Als regionaal datacenter met 11 locaties door heel Nederland is NorthC een belangrijke speler in de Nederlandse datacentermarkt. Ook hecht het datacenterbedrijf veel waarde aan duurzaamheid en lopen ze voor in het ontwikkelen en implementeren van duurzame innovaties. Zo was NorthC onlangs het eerste datacenter in Europa dat een noodstroomvoorziening op groene waterstof heeft gerealiseerd.”

“We hebben als sector te maken met belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, veilige infrastructuur en de verdere groei van onze digitale samenleving.” Laat CEO Alexandra Schless weten. “’Om nu en in de toekomst private en publieke organisaties te kunnen blijven ondersteunen met een digitale infrastructuur van wereldniveau is het essentieel dat we als sector blijven innoveren en met alle belanghebbende in gesprek blijven. Inzet van groene waterstof, gebruik van restwarmte en modulair bouwen zijn de speerpunten voor een grootschalige verdere verduurzaming van onze industrie. Ik zie er naar uit om samen met het bestuur van de DDA ons in te zetten voor de belangen van onze leden.”

Datacenters spelen een steeds prominentere rol in onze (digitale) samenleving en hebben daartoe een goede representatie nodig. Het eerste bestuur van de brancheorganisatie is tijdens haar oprichting in 2015 geformeerd. Inmiddels is het bestuur uitgegroeid tot zeven leden.

Het bestuur bestaat momenteel uit Michiel Eielts (Equinix), Eric Boonstra (Iron Mountain Data Centers), Michel vd Assem (Interxion: a Digital Realty Company), Rob Stevens (Interconnect), Richard Boogaard (Smartdc), Dick Theunissen (EdgeConnex) en Alexandra Schless (NorthC Datacenters).

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!