Floris Hulshoff Pol - 21 december 2022

Gamers starten rechtszaak tegen overname Activision Blizzard

Gamers starten rechtszaak tegen overname Activision Blizzard image

Een groepje van tien gamers dient klacht in tegen de overname van gamegigant Activision Blizzard door Microsoft. De tien, die zich in de klacht als videogamefanaten omschrijven, gebruiken daarvoor een antitrustwetgeving uit 1914.

Het gaat om de Clayton Act, Amerikanen toelaat om rechtszaken te starten tegen bedrijven die concurrentieverstorend werken. In de klacht melden ze dat ze zich zorgen maken over de fusie tussen techgigant Microsoft en Activision Blizzard, dat een van de grootste gamebedrijven ter wereld is. Als de deal doorgaat, zo stellen de aanklagers, zou Microsoft een ongekende macht krijgen over de gamingmarkt.

Met de klacht sluiten de tien gamers zich aan bij diverse regulatoren die wereldwijd hun bezorgdheid hebben uitgesproken over de deal, of een onderzoek zijn gestart. Microsoft bouwt naast pc-besturingssystemen ook de Xbox gameconsole, en heeft al meerdere gamingtitels onder de paraplu. Denk dan bijvoorbeeld aan Minecraft, Halo en Flight Simulator. Activision Blizzard is een van de grotere uitgevers van videogames, met onder meer Call of Duty en World of Warcraft in het portfolio. De vrees is dat spelers op andere consoles, zoals de PlayStation, benadeeld worden bij deze overname. Microsoft van zijn kant heeft al beloofd dat Cal of Duty minstens tien jaar op andere platformen zal worden uitgebracht.

In samenwerking met Data News

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!