Hans Steeman - 23 december 2022

Nuclia brengt AI naar de zoekbalk

Nuclia brengt AI naar de zoekbalk image

Kunstmatige intelligentie (AI) is een steeds belangrijker element van de moderne IT. Het Spaanse Nuclia, gevestigd in Barcelona, maakt het voor ondernemers mogelijk om laagdrempelig AI in te zetten in hun bedrijfsportaal.

Eudald Camprubi is de CEO en oprichter van het bedrijf dat mede gesteund wordt door Amerikaanse investeerders. Na een kort bestaan in Californië is men inmiddels weer terug in Barcelona en ontwikkelt vandaar de software met een team van 20 ontwikkelaars. Kern van het probleem dat men sinds 2011 wil oplossen is dat het zoeken met trefwoorden niet werkt met ongestructureerde data. Nuclia zorgt nu voor een low-code oplossing om AI-zoekbalken met AI-ondersteuning te realiseren.

De uitdaging bij het zoeken in ongestructureerde gegevens, is de indexering en procesverwerking. Eudald: “Het gewoon zoeken op trefwoorden is niet voldoende en niet nuttig voor ongestructureerde gegevens. Vandaag hebben bedrijven moeite hebben om hun kennis die veelal opgeslagen is in een ongestructureerde datalake, goed te gebruiken.”

Nuclia AI SaaS (Search as a Service) gebruikt kunstmatige intelligentie om te zoeken. Het combineert de geëxtraheerde gegevens en indexeert ze.  Door deze aanpak is met Nuclia alles te vinden, waar het zich ook in de ongestructureerde data bevindt. Het zoekt in de opnames van video- vergaderingen, in documenten en in video's. Nuclia vindt ze overal en ontsluit daarmee alle opgeslagen data.

Nuclia's geavanceerde machine learning en kunstmatige intelligentie maken het gemakkelijk om elk type inhoud te indexeren en te doorzoeken, ongeacht de taal waarin de informatie is geschreven. Pictografische talen zoals Japans en Chinees vormen nog een uitdaging. Gebruikers met interesse in het product kunnen het testen op Nuclia.cloud.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!