Hans Steeman - 23 december 2022

Tiger Technology helpt bij het analyseren van medische dossiers

Het Bulgaarse bedrijf Tiger Technology is zich aan het specialiseren om AI toe te passen op data in de cloud. Veel instellingen, zoals ziekenhuizen moet data langdurig opslaan. Het in de cloud opslaan ligt dan voor de hand, maar vanwege de vertrouwelijkheid is dat een issue. Tiger Technology lost dit op door de data lokaal te houden in een schaalbare cloud omgeving en AI-technologie toe te voegen om de gegevens te analyseren. De grootste uitdaging is om dit efficiënt te realiseren met ongestructureerde data.

Alexander Lefterov CEO en oprichter van Tiger Technology claimt dat zijn technologie “The Best On Prem First (OPF) Hybrid Storage Solution” is. Tiger Technology heeft daartoe Tiger Bridge geïntroduceerd, een oplossing die ziekenhuizen kan helpen bij het verwerken van patiëntgegevens in de pathologie.

Digitale pathologie verwijst naar afbeeldingen van glazen objectglaasjes van pathologische monsters. De objectglaasjes bevatten kleine plakjes weefsel, die gekleurd kunnen zijn om specifieke kenmerken te benadrukken. Een arts of andere medische professional kan ze inspecteren op tekenen van ziekte. De noodzakelijke digitale beelden worden gemaakt door speciale digitale scanners en daarna moet tot op het kleinste detail kunnen worden ingezoomd, alsof de analist door een echte microscoop kijkt.
Na digitalisering kunnen de monsters tientallen jaren bewaard worden. Traditioneel was daarvoor een complexe gekoelde opslag nodig, thans slechts grote hoeveelheden storage.

On Prem First wijkt af van Cloud First omdat het alle kritische data in eerste instantie lokaal bewaard. Dit is relevant wanneer de data uit privacyoverwegingen goed en veilig opgeslagen moet blijven, soms wel tientallen jaren. Met OPF staat alle data in het eigen domein en zorgt een cloud service voor het dynamische deel van de infrastructuur. De cloud infrastructuur maakt wereldwijde toegang tot de data mogelijk zodat specialisten van waar ook ter wereld de samples kunnen analyseren.

Tiger Technology heeft via een API-integratie met scanners van uiteenlopende fabrikanten mogelijk gemaakt. Elke scanfabrikant, zoals Philips, OptraSCAN, Epredia en Leica Aperio, heeft unieke technologie en daarom is er specifieke software-integratie nodig. De API koppelt de scanner aan een on-premise bestandsserver waarop de software van Tiger is geïnstalleerd. De Tiger Bridge software brengt de beelden naar de cloud en wordt ook gebruikt om ze weer op te halen voor later gebruik.

Door: Hans Steeman

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!