Witold Kepinski - 22 december 2022

KPMG Nederland boekt meer omzet en winst

KPMG Nederland boekt meer omzet en winst image

De omzet van KPMG Nederland groeide afgelopen jaar met ruim 15 procent naar 655 miljoen euro. De winst steeg met 8 procent naar 120 miljoen euro. Dit is te lezen in KPMG’s Integrated Annual Report, dat het bedrijf heeft publiceerd. De adviestak noteerde meer dan 20 procent omzetgroei, terwijl de omzet bij de accountants met 11 procent groeide. “Dit is een resultaat van onze constante focus op investeringen in kwaliteit, innovatie en expertise”, zegt Stephanie Hottenhuis, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. “Ik ben ongelooflijk trots op de energie en toewijding die ik om me heen zie. Samen bouwen we aan een succesvolle, maatschappelijk relevante en innovatieve organisatie.”

Ondanks de krappe arbeidsmarkt heeft KPMG het talent overal in de organisatie weten te behouden. Ook het aantal medewerkers bij KPMG groeide met ongeveer 1500 nieuwe collega’s, inclusief stagiairs. Naast de investeringen in extra secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals werken vanuit het buitenland, verhoogde KPMG de lonen voor zijn medewerkers met gemiddeld 12 procent. Hottenhuis: “We hebben relatief meer in onze jonge collega’s geïnvesteerd om de huidige economische druk te verlichten. We letten enorm op cultuuraspecten zoals het beheersen van het werkvolume, het stimuleren van saamhorigheid en teamgeest, psychologische veiligheid en het faciliteren van hybride werk. En de man-vrouwverhouding in onze leiderschapsteams wordt steeds diverser: bijna de helft is nu vrouw en dat is voor ons een mijlpaal.”

ESG Transparantie

KPMG zal zijn accountantscontrole en -verklaring van beursgenoteerde ondernemingen en een aantal ondernemingen in industrieën met veel uitstoot in Nederland uitbreiden. “We zullen organisaties stimuleren om in jaarrekeningen transparanter te zijn over hun duurzaamheidsinitiatieven”, zegt Hottenhuis. “We kunnen hier alleen in slagen door te versnellen en goed samen te werken. Dit moeten we doen als bedrijven, als organisaties en als individuen; kortom, als samenleving.”

Onderzoek

KPMG is een onderzoek gestart naar het mogelijk afkijken bij toetsen van verplichte interne trainingen. Hottenhuis: “Integriteit en kwaliteit vormen de basis van onze cultuur. We zijn daarom een onderzoek gestart naar aanleiding van berichten dat er bij enkele kantoren in het buitenland gevallen waren, waar medewerkers hadden afgekeken. Er kwam ook een melding van één van onze medewerkers die het vermoeden had dat collega's antwoorden hadden gedeeld. Wij nemen dit erg serieus en zoeken het nu tot de bodem uit. De toezichthouders zijn meteen geïnformeerd.”

Jaarverslag in het kort

Omzetstijging: van 570 naar 655 miljoen euro (+15 procent)
Meer winst: 120 miljoen, na ongeveer 110 miljoen vorig jaar (+8 procent)
Bijna 1500 nieuwe medewerkers, groei naar in totaal meer dan 3800 FTE’s
Gemiddelde salarisstijging medewerkers: 12 procent
Aantal toetredende vrouwelijke partners en directors: is gestegen naar meer dan 25 procent en bijna de helft van de leiderschapsteams is vrouw
Klanttevredenheidsscore: 96,8 procent
Oprichting ESG Innovation Institute in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit

 

Jaarverslag in het kort

  • Omzetstijging: van 570 naar 655 miljoen euro (+15 procent)
  • Meer winst: 120 miljoen, na ongeveer 110 miljoen vorig jaar (+8 procent)
  • Bijna 1500 nieuwe medewerkers, groei naar in totaal meer dan 3800 FTE’s
  • Gemiddelde salarisstijging medewerkers: 12 procent
  • Aantal toetredende vrouwelijke partners en directors: is gestegen naar meer dan 25 procent en bijna de helft van de leiderschapsteams is vrouw
  • Klanttevredenheidsscore: 96,8 procent
  • Oprichting ESG Innovation Institute in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit
Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!