Jeroen Bordewijk - 23 december 2022

Dutch IT Channel Sales Manager of the Year: wie wordt het?

Dutch IT Channel Sales Manager of the Year: wie wordt het? image

Na Mark Beunk (Kaspersky) in 2020 en David van den Berg (HPE) in 2021 zal ook dit jaar een inspirerende persoonlijkheid in het Nederlandse IT-kanaal gekroond worden tot Sales Manager of the Year. De gelukkige winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Jeffrey Laheij is Sales Manager bij SLTN, de IT-dienstverlener uit Hilversum waar hij succesvol het sales team voor de mid-market aanstuurt. Laheij motiveert en inspireert zijn teamleden tot mooie successen, zeggen collega's. Dat Jeffrey Laheij van alle 'mid-markten' thuis is, blijkt wel uit de uitstekende resultaten van zijn team met SLTN's nieuwe 'managed' en 'as-a-Service' proposities. Ook in de shift van bezit naar gebruik, waardoor reseller-partners als SLTN een meer dienstverlenende rol krijgen, weten Laheij en vendoren elkaar goed te vinden. Jeffrey Laheij, die eerder werkte bij onder meer Telindus en Tech Data Azlan, studeerde marketing & communicatie aan de ROC ASA en is in zijn vrije tijd jeugdtrainer in het voetbal.

Jihane Abid is International Sales Manager bij G DATA CyberDefense. Abid werkte in 2022 onder meer aan de cyberweerbaarheid in het onderwijs. Samen met The Rent Company zorgde ze ervoor dat de laptops die deze leverancier uit Den Bosch al langer leverde aan het voortgezet onderwijs – beveiligd met software van G DATA Internet Security – eveneens beschikbaar kwamen voor het basisonderwijs en het hoger onderwijs. Zowel G DATA als The Rent Company vindt het belangrijk dat leerlingen digitaal goed beschermd zijn. The Rent Company wijst er bovendien op dat veel leerlingen al vanaf 10 jaar een eigen laptop of tablet hebben. Vóór G DATA werkte Jihane Abid onder meer bij ZyXEL, fabrikant van DSL-modems.

Marco Lesmeister is als Managing Director verantwoordelijk voor de salesorganisatie van PQR, de Utrechtse 'rustmakers in IT'. Collega's roemen zijn duidelijke visie, die hij altijd met overtuiging en enthousiasme blijft volgen. Lesmeister, bijgenaamd 'de dominee' omdat hij steevast geheel zwart is gekleed, ziet kansen waar anderen problemen zien en haakt altijd vroeg aan op nieuwe ontwikkelingen in de IT-markt. Marco Lesmeister studeerde computer science aan de VU Amsterdam en werkte eerder bij HPE. Bij PQR was hij verantwoordelijk voor de 'complete metamorfose' die de sales- en marketingorganisatie nodig had vanwege de transitie van een traditionele reseller die producten verkoopt, naar een moderne MSP die klanten naar de (public) cloud brengt.

Rob Lenderink werkt sinds juli 2018 bij ALSO Group, de leidende technologieleverancier voor de ICT-industrie die actief is in 28 Europese landen en 143 landen wereldwijd. Sinds juli 2020 is hij Director Sales B2B bij deze distributeur, in Nederlandse gevestigd in Nieuwegein. Collega's en anderen in het IT-kanaal omschrijven Lenderink als 'een echte teamspeler', en als 'een sterke, stuwende kracht achter het B2B sales team van ALSO'. Rob Lenderink, die studeerde aan onder meer Nyenrode Business University, deed een schat aan ervaring in de distributiemarkt op in de functie van Sales & Marketing Director Benelux bij printerfabrikant Lexmark. Ook was hij European Partner Manager bij Canon Europa.

Wing Leung is sinds de zomer van 2020 Regional Sales Director Benelux bij Veeam Software. Samen met partners zorgt hij ervoor dat klanten altijd de juiste datamanagementoplossing krijgen. De nominatie voor deze award hangt samen met de manier waarop Leung partners in staat stelt om hun klantenondersteuning te verbeteren, om zo moderne dataprotectie tot stand te kunnen brengen in steeds complexere IT-omgevingen. Met de juiste bescherming kunnen workloads, data en applicaties immers kosteneffectief worden beschermd en zijn ze altijd beschikbaar voor alle soorten bedrijfsdoeleinden. Wing Leung heeft een lange staat van dienst als channel manager, onder andere bij Huawei. Ook werkte hij in verschillende functies bij Dell.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!