Wouter Hoeffnagel - 02 januari 2023

TSMC start productie van 3nm-chips in Taiwan

TSMC start productie van 3nm-chips in Taiwan image

TSMC is afgelopen week gestart met de massaproductie van 3nm chips in Taiwan. Mark Liu, topman van TSMC, kondigt hierbij aan dat het bedrijf zijn productiecapaciteit in Taiwan verder wil opvoeren.

Dit maakt Liu bekend aan persbureau Reuters. TSMC is een grote speler op de chipmarkt en levert chips voor een breed scala aan apparaten. Liu meldt dat TSMC met significante investeringen in Taiwan zijn positie in de markt wil behouden. De topman stelt dat de vraag naar de 3nm-chip van TSMC 'zeer sterk' is, gedreven door onder meer nieuwe technologieën zoals 5G en HPC-producten.

Buitenlandse plannen

TSMC werkt op dit moment aan een chipfabriek in Japan. Het bedrijf onderzoekt ook mogelijkheden om zijn productiecapaciteit in Duitsland uit te breiden. De beoordeling van deze mogelijkheden bevinden zich in een vroeg stadium, maakte TSMC deze week bekend. Vorige maand kondigde TSMC-oprichter Morris Chang nog aan dat TSMC 3nm-chips wil gaan produceren in zijn nieuwe fabriek in het Amerikaanse Arizona.

Door de buitenlandse plannen van TSMC zijn er in Taiwan zorgen ontstaan over het behoudt van de sterke positie van Taiwan in chipproductie. De Taiwanese overheid benadrukte eerder dat Taiwan een grote speler in chipproductie blijft. TSMC wil zijn productiecapaciteit in Taiwan in de toekomst echter verder uitbouwen. Het bedrijf wil in Noord- en Centraal-Taiwan de volgende generatie 2nm-chips gaan produceren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!