Jeroen Bordewijk - 04 januari 2023

Wie wordt Channel Manager of the Year 2022?

Wie wordt Channel Manager of the Year 2022? image

Vijf 'geboren netwerkers' staan te springen om in navolging van Daan de Groot (Cisco) de nieuwe Channel Manager of the Year te worden. De winnaar wordt bekend gemaakt op 16 maart 2023 tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de Dutch IT Channel Awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Kees van Luijk werkt sinds 2010 bij Dell Technologies, sinds 2017 als Director Channel Netherlands. Deze 'doorgewinterde channel-leider' weet precies wat een Dell-partner nodig heeft om succesvol te zijn, zeggen zijn fans. De cijfers spreken voor zich: een channel mix van 70 procent en een jaarlijkse 'double digit' groei van de channel business in de afgelopen vier jaar. Van Luijk, die een belangrijke rol speelde bij de integratie van Dell en EMC, is volgens partners 'authentiek in zijn manier van werken, betrokken, oprecht, eerlijk en vooral betrouwbaar'. 'Hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.' Kees van Luijk praat graag met partners over de waarde van samenwerking en agendeert onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit.

Kenneth del Rio van Heese was vorig jaar ook al genomineerd voor deze award en kreeg toen een eervolle vermelding. Het 'gezicht van VMware richting de channel in Nederland' werkt inmiddels acht jaar bij het Amerikaanse softwarebedrijf, waarvan de laatste vijf jaar als Channel Director Benelux. In die functie is hij verantwoordelijk voor 'transformationele VMware partners' als SLTN, SoftwareONE en Comparex. Als een echte channel manager is Del Rio van Heese goed in het nauwgezet 'orkestreren' van het Nederlandse partnerecosysteem en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe business. Mede door zijn toewijding, inzet en 'niet aflatende humor' is Kenneth del Rio van Heese, die vóór VMware onder meer bij Dell werkte, graag gezien in het IT-kanaal.

Mark Boeijen is Alliance & Partner Business Manager bij Commvault, het Amerikaanse softwarebedrijf voor gegevensbescherming en databeheer. Hij is genomineerd 'omdat hij voor verbinding zorgt door een breed netwerk en twintig jaar ervaring met pre-sales en partnermanagement in de IT-sector te combineren met creativiteit en een mensgerichte aanpak'. Mark Boeijen zoekt altijd naar meerwaarde voor zijn partners en is niet bang om daarbij 'buiten de exacte lijntjes van zijn rol als channel manager te treden', zeggen de mensen die hem deze award toewensen. Legendarisch zijn de felroze Commvault hoodies die Boeijen ooit uitdeelde op een partnercertificering tijdens een ontbijtsessie, inmiddels ware collector's items.

Mark Olij wordt gewaardeerd als iemand die resellers en distributeurs écht kan verbinden. De Channel Business Manager bij cyberbeveiligingsbedrijf Palo Alto Networks is een 'mensen-mens pur sang, die alle partijen tevreden weet te houden en met zijn unieke flair zowel binnen Palo Alto als bij resellers altijd het nodige draagvlak creëert'. Door te begijpen hoe hij de belangen van én eindgebruikers én partners én de interne organisatie behartigt, creëert Olij een win-win-situatie voor alle betrokken partijen. Mark Olij haalde verschillende nieuwe partners naar het ecosysteem van Palo Alto en is een echte 'aanjager' bij de organisatie van team events en sociale activiteiten, ook voor de interne organisatie.

Sven Schoenaerts werd in januari 2022 aangesteld als de nieuwe Director Channel OEM & Alliances voor de NEEUR-regio bij Nutanix. Zijn opdracht was en is om partners van het Amerikaanse cloudbedrijf meer autonomie te geven bij het onboarden van nieuwe klanten en het uitrollen van projecten. Schoenaerts, die kan bogen op een lange staat van dienst in verschillende channel-, sales- en managementfuncties bij onder meer AWS en NetApp, kreeg de taak om processen en de samenstelling van proposities simpeler te maken. Sven Schoenaerts heeft veel kennis van onder meer hybrid multicloud en digitalisering, en staat bekend om zijn passie voor het potentieel van technologie om maatschappelijke ontwikkelingen te versnellen.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!