Wouter Hoeffnagel - 06 januari 2023

Snowflake lijft Myst AI in

Snowflake lijft Myst AI in image

Snowflake neemt Myst AI over, een bedrijf gespecialiseerd in time series forecasting-technologie. Snowflake wil de technologie van Myst AI gebruiken voor het optimaliseren van de machine learning-functionaliteit in zijn Data Cloud.

Myst AI levert een platform dat helpt bij het ontwikkelen van AI-modellen voor het doen van zakelijke voorspellingen. Time series forecasting is een veel toegepaste data science-techniek. Het wordt onder meer gebruikt in supply chain management, inventarisplanning en financieel beheer. Nauwkeurige voorspellingen spelen onder meer een belangrijke rol bij management, het opstellen van plannen, het creëren van doelstellingen en het tegengaan van risico's.

In diverse sectoren ingezet

De technologie wordt in diverse sectoren ingezet. Een belangrijke afzetmarkt voor Myst AI is de energiesector. Energiebedrijven gebruiken de modellen onder meer voor het voorspellen van fluctuaties in energieprijzen en -vraag. Denk echter ook aan de maakindustrie, waar de technologie van Myst AI helpt bij het bepalen van de vraag naar producten op geografisch niveau. Zo kunnen industriebedrijven hun voorraden beter afstemmen en ondersteunt logistieke processen. In de zorg helpt de technologie onder meer met het voorspellen van gezondheidsgegevens en het voorspellen van de winst die interventies opleveren voor mensen met chronische ziekten.

Het team van Myst AI gaat op in Snowflake. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Snowflake kondigt aan in de komende maanden meer informatie te delen over zijn plannen met Myst AI. Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!