Wouter Hoeffnagel - 07 januari 2023

WSJ: Investeerders waarderen OpenAI op ruim zevenentwintig miljard euro

WSJ: Investeerders waarderen OpenAI op ruim zevenentwintig miljard euro image

OpenAI, het bedrijf achter onder meer de chatbot ChatGPT, is in gesprek met investeerders over de verkoop van aandelen. Het bedrijf wordt in deze investeringsronde naar verluid gewaardeerd op 29 miljard dollar, omgerekend zo'n 27,6 miljard euro.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de gesprekken. OpenAI zou in gesprek zijn met de venture capitalist-firma's Thrive Capital en Founders Fund, die aandelen van bestaande aandeelhouders van OpenAI willen kopen. Het gaat daarbij onder meer om werknemers van OpenAI die aandelen in bezit hebben. De bronnen melden dat de investeerders voor tenminste 300 miljoen dollar aan aandelen in OpenAI willen aanschaffen.

OpenAI is opgericht door Elon Musk, topman van onder meer SpaceX, Tesla en Twitter, en investeerder Sam Altman. Microsoft stak in 2019 al een miljard dollar in OpenAI. The Information meldde deze week nog dat Microsoft ChatGPT wil integreren in zijn zoekmachine Bing. Zo zou het bedrijf betere resultaten willen bieden op zoekopdrachten, en zo beter kunnen concurreren met Google. Google is in de EU marktleider op het gebied van zoekmachines.


Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!