Jeroen Bordewijk - 13 januari 2023

Stem nu op de Broadline Distributor of the Year 2022!

Stem nu op de Broadline Distributor of the Year 2022! image

De naam van de categorie was niet elke editie hetzelfde en luidde aanvankelijk gewoon 'Distributor of the Year'. Sinds 2020 praten we over 'Broadline Distributor of the Year'. De categorie bestaat sinds het begin van de Dutch IT Channel Awards in 2015, en kent gerenommeerde winnaars als Copaco, Ingram Micro en Tech Data. Ook dit jaar zijn weer vijf partijen genomineerd. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

ALSO is voor de zesde keer genomineerd in deze categorie. Winnen deed de Zwitserse distributeur nog niet, maar als toonaangevende technologieleverancier voor de ICT-industrie die actief is in 143 landen wereldwijd, kan dat beslist nog komen. Het ecosysteem van ALSO omvat een potentieel van zo'n 120 duizend resellers, aan wie het bedrijf hardware, software en IT-diensten aanbiedt van meer dan 700 leveranciers. ALSO, in Nederland te bezoeken op de Wijchenseweg in Nijmegen, richt z'n service meer en meer op clouddiensten en platforms voor cyberbeveiliging, virtualisatie en AI. ALSO wil leveranciers en afnemers in de ICT-sector samenbrengen door diensten te leveren op alle niveaus van de ICT-waardeketen.

Copaco is een echte kampioen van deze categorie, met overwinningen in 2015, 2018 en 2020. De distributeur uit Eindhoven afficheert zichzelf graag als de partij die alle mogelijke technologische producten en diensten in huis heeft, aangevuld met kennis van internationale ontwikkelingen, maar ook van de lokale markt. Kortom, een onderneming dicht bij huis die partners ondersteunt in álle IT-behoeftes. Het aanbod is zo compleet, dat Copaco zijn activiteiten heeft onderverdeeld in drie pijlers. Bij het self-serviceplatform Copaco.com bestellen partners hun benodigde hard- en software, waar het allemaal mee begon. Bij Copaco Cloud realiseert iedere partner zijn gewenste datacenterpropositie, en Copaco Services ontzorgt partners op logistiek gebied.

Exertis heeft het aanbod de afgelopen jaren sterk verbreed. Zo werd dankzij gerichte overnames Pro AV, waar telefonie en IT steeds meer naartoe verschuiven, een volwaardig specialisme in het aanbod van deze Benelux-distributeur in Moerdijk. Alles wat nodig is voor het opnemen en weergeven van geluid en video kan Exertis als een one-stop-shop leveren, voor verschillende budgetten en dus voor een zeer brede doelgroep. Exertis is actief in twintig landen, heeft ruim vijfhonderd mensen in dienst en draait een jaaromzet van rond de 1,5 miljard dollar. Belangrijk is dat de distributeur het assortiment in de gehele organisatie volledig op elkaar afstemt. Exertis levert zijn producten daarom altijd met veel kennis af bij de gebruiker.

Ingram Micro, winnaar van deze award in 2017, stelt altijd de vraag van de eindklant centraal. De distributeur, eind 19e eeuw begonnen als familiebedrijf dat boeken distribueerde en later meegroeide met ontwikkelingen in de IT-branche, volgt de befaamde strategie ONE Ingram Micro, die steunt op vier pijlers: core solutions, advanced solutions, cloud en flexible services. Door bij elke vraag van een eindklant en zijn reseller een combinatie van deze pijlers te maken, kan het bedrijf binnen alle productgroepen en diensten maatwerk totaaloplossingen aanbieden. Zo brengt de distributeur resellers, leveranciers en eindgebruikers dichter bij elkaar. Ook levert het bedrijf financiële diensten en doet het configuraties en installaties.

TD SYNNEX profileert zichzelf als toonaangevende distributeur wereldwijd, en als 'solutions aggregator' voor het IT-ecosysteem. De 22 duizend medewerkers van TD SYNNEX stellen dagelijks aantrekkelijke IT-producten, -services en -oplossingen samen voor meer dan 150 duizend klanten in ruim honderd landen, op basis van de producten van meer dan 1500 technologieleveranciers. TD SYNNEX ontstond in 2021 uit een fusie van de Amerikaanse multinationals Tech Data en Synnex. Als Tech Data won het technologiebedrijf in 2016, 2019 en 2021 deze award voor (Broadline) Distributor of the Year. In 2017 en 2020 was Tech Data Specialist Distributor of the year en in 2018 Cloud Distributor of the Year.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!