Jeroen Bordewijk - 13 januari 2023

Stem op de Digital Workplace Innovator of the Year 2022!

Stem op de Digital Workplace Innovator of the Year 2022! image

Na Axians in 2020 en VMware in 2021 zal ook dit jaar een echte innovator met digitale werkplekken de Dutch IT Channel Award voor Digital Workplace Innovator of the Year mee naar huis nemen. Genomineerd zijn HP Nederland, Jamf, ServiceNow, VMware en Zoom Video Communications. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

HP Nederland wil met z'n werkplekken 'het volledige potentieel van authentieke menselijke verbinding ontsluiten'. Het Amerikaanse technologiebedrijf, in Nederland te vinden in Amstelveen, deed in 2022 een belangrijke investering in het steeds populairdere hybride werken, door voor 3,3 miljard dollar de eveneens Amerikaanse multinational Poly over te nemen. Beide fabrikanten hebben 'de channel in het hart' en zien samen volop kansen voor onder meer oplossingen voor hybride vergaderen: vergaderen zowel op kantoor als thuis. Door de eersteklas audio- en videoproducten van Poly onderdeel te maken van HP's portfolio van hybride werkoplossingen, wil HP met end-to-end oplossingen 'de totale hybride wereld tot leven wekken'.

Jamf wil een brug slaan tussen wat producent Apple werknemers te bieden heeft en wat werkgevers nodig hebben om Apple op de werkvloer 'te laten slagen'. Het Amerikaanse softwarebedrijf, vooral bekend van het beheersysteem voor mobiele apparaten Jamf Pro, snapt als geen ander dat de 'war on talent' alleen gewonnen kan worden met 'empolyee choice'. Vooral de 'iPod-generatie', startende twintigers die zijn opgegroeid met Apple-producten en witte oordopjes, hechten veel waarde aan het gebruik van hun eigen Apple-devices. Het aantal producten van Apple op de werkvloer neemt daardoor toe, net als het aantal cyberaanvallen gericht op MacOS. Het antwoord hierop is Jamf Security, een endpoint securityoplossing specifiek voor de Mac.

ServiceNow was vorig jaar ook al genomineerd in deze categorie, maar viel toen net buiten de prijzen. Het Amerikaanse softwarebedrijf, in Nederland gevestigd in Amsterdam, wil met z'n cloud based platform de markt voorzien van digitale workflows die de ervaring en de productiviteit van zowel werknemers als organisaties aanzienlijk verbeteren. In september 2022 lanceerde ServiceNow de Now Platform Tokyo Release, een platform voor digitale business dat is ontworpen om organisaties te helpen complexe, zakelijke uitdagingen aan te gaan. Het platform is ontwikkeld om klant- en werknemerservaringen te verbeteren en de digitalisering te versnellen, zodat organisaties kunnen groeien in de wereld van 'digital-first'.

Titelverdediger VMware dankte z'n glansrijke overwinning vorig jaar onder meer aan de snelle uitrol van VMware Workspace ONE bij de gemeente Haarlem. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vertrouwt z'n digitale werkomgeving graag toe aan het Amerikaanse softwarebedrijf. Om hun kerntaken effectief te kunnen uitvoeren, moeten de 2500 CBS-medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de juiste tools. Het beheer daarvan is lastig, omdat deze professionals meer dan 650 applicaties gebruiken, in bovendien heel verschillende werkplekomgevingen. Het CBS koos daarom voor VMware Workspace ONE, waarmee iedere applicatie op ieder apparaat veilig en eenvoudig ontsloten en beheerd kan worden.

Zoom Video Communications lanceerde in 2022 Zoom One, een nieuwe propositie die onder andere chat, videovergaderingen, whiteboard en telefoon samenbrengt in één enkel, veilig en schaalbaar pakket. Ook heeft Zoom One vertaalfuncties en ontwikkelmogelijkheden als Zoom Apps SDK. Zoals we gewend zijn van het Amerikaanse softwarebedrijf voor teleconferentieservices, staat ook bij Zoom One eenvoud centraal. Het Zoom-platform heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van vergaderapp tot een veelomvattend communicatieplatform, en de introductie van Zoom One, dat verschillende innovaties bundelt, is in deze evolutie de logische volgende stap. Met 'het nieuwe (thuis)werken' nog altijd in opkomst, ziet Zoom de toekomst met vertrouwen tegemoet.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!