Wouter Hoeffnagel - 09 januari 2023

SoftwareOne onthult nieuwe merkidentiteit

SoftwareOne onthult nieuwe merkidentiteit image

SoftwareOne, wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen, onthult zijn nieuwe merkidentiteit en marktpositionering. Deze weerspiegelen de transformatie die het bedrijf de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. In deze periode ontwikkelde SoftwareOne zich van een reseller van licenties tot een wereldwijde aanbieder van software en cloudoplossingen die organisaties helpt met het ontsluiten van de waarde van technologie. De nieuwe merkidentiteit wordt de komende maanden uitgerold naar alle 90 landen waarin SoftwareOne actief is.
 
SoftwareOne breidde zijn aanbod van professional services en managed services sinds 2018 zowel organisch als door middel van overnames uit. Het nam 5.500 nieuwe mensen in dienst en verdriedubbelde zijn omvang. Het wereldwijde aanbod van SoftwareOne omvat nu cloud- en application services, SAP services, de digitale werkplek, security en FinOps. Het aanbod behelst ook software gerelateerde zakelijke oplossingen zoals IT asset management (ITAM) en diensten voor de inkoop van software en adviesdiensten voor softwareleveranciers. SoftwareOne bouwde daarnaast expertise op in verschillende sectoren zoals de bouw, financiële dienstverlening, overheid,-non-profit, gezondheidszorg en onderwijs.

Aanbieder van end-to-end oplossingen

“Onze nieuwe merkidentiteit weerspiegelt het feit dat we tot een aanbieder van end-to-end oplossingen zijn uitgegroeid”, zegt Dieter Schlosser, de CEO van SoftwareOne . “De manier waarop organisaties software aanschaffen en beheren is al jarenlang in beweging. Dit is het gevolg van de overstap naar de cloud en een everything-as-a-service-model. Op basis van onze sterke marktpositie en expertise op het gebied van softwarelicenties hebben we een holistisch aanbod ontwikkeld en een sterk team van experts opgebouwd die onze klanten met professioneel advies bijstaan tijdens elke stap in hun traject naar de cloud.”
 
softwareone-logo-2023.jpg Deze rebranding gaat gepaard met de introductie van een opvallend moderner zwart-wit logo waar het woord “Software” is verwerkt in het woord “One”. Dit benadrukt dat klanten bij SoftwareOne terecht kunnen voor alles wat ze maar nodig hebben: wereldwijde reikwijdte en lokale ondersteuning, expertise op het gebied van zakelijke software en technologie en een combinatie van datagestuurde en menselijke inzichten. De nieuwe merkidentiteit is al op de wereldwijde website van SoftwareOne te zien. De rebranding van de websites voor de lokale landen en vestigingen wordt gefaseerd uitgevoerd om een soepele overgang in 90 landen te waarborgen.
 
“We zijn altijd bescheiden geweest over het feit dat SoftwareOne een nieuwe invulling geeft aan de manier waarop de wereld cloudoplossingen aanschaft, ontwikkelt en beheert. Maar nu is het tijd om dit te vieren. Na een maandenlange inspanning zijn we tot een definitieve marktpositionering, een vernieuwd portfolio en een nieuwe visuele identiteit gekomen”, zegt Susanna Parry-Hoey, Chief Marketing Officer van SoftwareOne. “Of het nu gaat om onafhankelijk advies, een volledig verzorgde implementatie of managed services, onze klanten kunnen de combinatie van oplossingen uitkiezen die zij nodig hebben. We willen graag dat mensen op een andere manier gaan kijken naar de organisatie die we dankzij de groei zijn geworden.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!