Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2023

Fors minder salaris voor Apple-topman Tim Cook

Fors minder salaris voor Apple-topman Tim Cook image

Tim Cook krijgt komend jaar fors minder betaald voor zijn activiteiten als CEO van Apple. Cook adviseerde eerder een verlaging van zijn eigen salaris. Apple kondigt nu aan dat het salaris van Cook bijna wordt gehalveerd.

Cook ontvangt nog altijd 49 miljoen dollar voor zijn verdiensten. Dit is fors minder dan de 99,4 miljoen dollar aan compensatie die Cook vorig jaar kreeg, meldt CNN. De nieuwswebsite meldt dat aandeelhouders van Apple eerder tegen een beloning voor Cook stemden nadat de waarde van het aandeel Apple met 27% daalde afgelopen jaar.

75% van de vergoeding die Cook ontvangt wordt uitgekeerd in de vorm van aandelen. De helft van deze beloning in aandelen is gekoppeld aan de prestaties van Apple op de beurs. 2022 was echter een zwaar jaar voor techbedrijven, waarop Apple geen uitzondering was. Het bedrijf zag zijn beurswaarde dan ook met 27% teruglopen. In reactie hierop stemden aandeelhouders van Apple tegen een beloningspakket voor Cook. Deze stemming was niet bindend, maar Cook adviseerde hierop zelf zijn salaris te verlagen.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!