Witold Kepinski - 18 januari 2023

Apple onthult M2 Pro en M2 Max chips

Apple onthult M2 Pro en M2 Max chips image

Apple heeft M2 Pro en M2 Max aangekondigd, twee SoC-systemen (system-on-a-chip) van de volgende generatie die de energiezuinigheid van Apple silicon nog verder verbeteren, aldus Apple.

M2 Pro, een uitbreiding van de M2-architectuur, biedt een CPU met tot 12 cores en een GPU met tot 19 cores, en combineert die met tot 32 GB aan snel centraal geheugen.

M2 Max breidt de mogelijkheden van M2 Pro op zijn beurt nog verder uit, met een GPU die tot 38 cores bevat, een verdubbeling van de geheugenbandbreedte en tot 96 GB aan centraal geheugen. De prestaties per watt maken dit volgens pple tot een zuinge chip voor professionele notebooks.

Beide chips zijn bovendien uitgerust met speciaal ontworpen technologieën, waaronder een snellere 16-core Neural Engine en de krachtige media-engine van Apple. Dankzij M2 Pro levert Mac mini voor het eerst professionele prestaties, terwijl de revolutionaire prestaties en mogelijkheden van de 14-inch en 16-inch MacBook Promet M2 Pro en M2 Max nog verder worden uitgebreid.

“Deze chips bieden verbluffende professionele prestaties en een toonaangevende energiezuinigheid”, aldus Johny Srouji, Senior Vice President Hardware Technologies bij Apple. “Met een nog krachtigere CPU en GPU, ondersteuning voor een groter centraal-geheugensysteem en een geavanceerde media-engine bewijzen M2 Pro en M2 Max hoeveel vooruitgang we hebben gemaakt met Apple silicon.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!