Jeroen Bordewijk - 19 januari 2023

Stem op de Security Distributor of the Year 2022!

Stem op de Security Distributor of the Year 2022! image

Vorig jaar was het niet echt spannend, met Tech Data als enige genomineerde en dus vooraf al zeker van de winst. Dit jaar zijn er voor de Dutch IT Channel Award voor Security Distributor of the Year wél de gebruikelijke vijf kandidaten genomineerd. De winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Arrow Nederland is een value added distributeur, bekend van het vermaarde cloudplatform ArrowSphere en een breed portfolio dat is onderverdeeld in business units voor specifieke productgroepen. Maar het predicaat 'security distributor' past evengoed bij deze leverancier van enterprise en mid-range producten, diensten en oplossingen aan VAR's, system integrators en andere (gespecialiseerde) partijen. Immers, welke propositie de distributeur uit Houten ook bouwt – data, storage, networking of cloud – security mag en kan daarin nooit ontbreken. Bovendien heeft security zelf een eigen business unit bij Arrow, van waaruit iedere propositie wordt getoetst op voortdurend veranderende veiligheidsrisico's.

Copaco is in de race vanwege de back-up & security oplossingen in Copaco 2tCloud, waarmee resellers snel een optimaal beveiligingsnetwerk inrichten of verbeteren. Het portfolio bevat alle benodigde hardware en software, waaruit resellers 'op maat' kiezen wat nodig is voor het specifieke beveiligingsnetwerk van hun (eind)klant. De distributeur uit Eindhoven adviseert en levert vervolgens 'razendsnel en zonder gedoe'. Copaco heeft inmiddels een prijzenkast vol met Dutch IT Channel Awards: Distributor of the Year in 2015 en 2018, Best Dutch Distributor in 2016, Cloud Distributor in 2017 en 2019 en Broadline Distributor in 2020. Dit jaar maakt Copaco eveneens kans in de categorieën Cloud Distributor en Broadline Distributor.

Infinigate groeide door verschillende overnames flink door in 2022 en heeft de ambitie om 'de meest toonaangevende distributeur in security' te zijn. Door de overname van Nuvias in juli dit jaar, eveneens een snelgroeiende, moderne Europese distributeur met innovatieve securitydiensten, kreeg Infinigate er toonaangevende securitymerken als Fortinet en WatchGuard bij. Samen met Sophos, de Britse ontwikkelaar van beveiligingssoftware- en hardware die eveneens deel uitmaakt van het Infinigate-portfolio, is een echt 'powerhouse' ontstaan op het gebied van IT- & OT-security. 'Infinigate is erg gefocust op de klant, denkt ruim mee met oplossingen en levert een goede, snelle service', lezen we in de motivaties bij deze nominatie.

Ingram Micro mag een specialist op het gebied van security worden genoemd vanwege de business unit Advanced Solutions, waar partners en (eind)klanten pay-per-use en as-a-service heel flexibel profiteren van zeer specialistische beveiligingskennis. Heeft een klant behoefte aan ondersteuning, dan springen de securityexperts van Advanced Solutions bij, zo nodig geassisteerd door het CoE (Cyber Security) Center of Excellence van de Amerikaanse distributeur. De klant wordt volledig ontzorgd, kan flexibel op- en afschalen en beschikt altijd over de allernieuwste functionaliteiten. Dit is een absolute must gezien het explosief stijgende aantal cyberaanvallen en een toenemende kwetsbaarheid doordat medewerkers van organisaties steeds vaker mobiel werken.

TD SYNNEX won vorig jaar als Tech Data, maar had toen geen concurrentie. Dit jaar hoopt de Amerikaanse techdistributeur met een 'brede foodprint in de IT-business' écht te winnen. Waarom? Omdat TD SYNNEX er een uitgesproken 'holistische benadering van security' op nahoudt: cyber security moet altijd een vast onderdeel zijn van het totaalplaatje van IT en cloud, vinden ze ook op de Nederlandse vestigingen in Bodegraven en Eindhoven. TD SYNNEX wil partners laten groeien met security door een trusted advisor met altijd de juiste productkennis te zijn, door als solution aggregator oplossingen te combineren, en door als een echte 'channel partner only' de eigen resellers niet te beconcurreren.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!