Floris Hulshoff Pol - 20 januari 2023

Schuberg Philis stoot datacenter af

Schuberg Philis stoot datacenter af image

IT-bedrijf Schuberg Philis stoot zijn datacenter af. Door verschuivingen in de markt is een eigen datacenter voor Schuberg Philis geen kernactiviteit meer, wat het besluit een logische stap maakt.

Schuberg Philis is de afgelopen jaren snel gegroeid, waarbij het personeelsbestand meer dan verdubbelde van 150 naar 400 medewerkers. Het IT-bedrijf bedient sinds 2003 de markt en is momenteel actief vanuit kantoren in zowel Schiphol-Rijk als Rotterdam.

Focus verschoven

Sinds 2011 is de focus van het bedrijf verschoven van on-premises infrastructure naar een compleet spectrum van integrale mission-critical IT-services gericht op de behoeften en prioriteiten van de business. Als gevolg van deze ingezette strategie, is de datacenter operatie niet meer een kernactiviteit voor Schuberg Philis.

Het datacenter is oorspronkelijk in 2003 verworven om de dedicated & shared infrastructuren van haar eigen IT- outsourcing klanten te hosten. Nu de markt waarop Schuberg Philis zich richt, steeds meer verschuift van alleen outsourcing van IT-infrastructuur, naar cloud diensten, digitale transformatie, business IT-consulting, data analytics en software engineering, is een eigen datacenter voor Schuberg Philis geen kernactiviteit meer. Hierdoor is het ook een logisch gevolg het datacenter af te stoten.

"Co-locatie diensten worden in deze dienstverlening nauwelijks meer aangeboden omdat klanten gebruik willen maken van de flexibiliteit en kwaliteit van private en public clouds", zegt Pim Berger, Founder van Schuberg Philis. "In het verder uitbouwen van zowel de eigen private cloud capabilities, als partnerships met public cloud aanbieders, zijn de activiteiten en volumes van het bieden van eigen datacenter activiteiten het afgelopen decennium verder afgebouwd."

Public & private cloud

De strategie richt zich op het verder uitbouwen van zowel de eigen private cloud capabilities als partnerships met public cloud aanbieders zoals AWS, Azure en Google Cloud. En met succes: Schuberg Philis ontving vorig jaar als enige Nederlandse partner twee awards tijdens AWS re:Invent in Las Vegas.

"De onlangs gewonnen AWS EMEA Partner Award op het gebied van Data & Analytics is een geweldig voorbeeld van hoe onze teams samenwerken met de teams van onze klanten om zo succes te bereiken op veelal bekend en onbekend terrein", vervolgt Berger. "Als eerste Nederlandse partner zijn wij hier bijzonder trots op. Hiervoor is wederzijds vertrouwen nodig in de partnerships en we zijn blij dat we dit vertrouwen ook krijgen."

Souvereign cloud

Schuberg Philis biedt daarnaast sinds 2012 ook de private cloud aan. Na 10 jaar gebruik te hebben gemaakt van de in-house ontwikkelde MCC cloud, is er in 2022 een nieuwe state of the art souvereign cloud oplossing ontwikkeld onder de naam sbp.cloud. het IT-bedrijf richt zich hiermee onder meer op klanten met een multi-cloudstrategie.

Schuberg Philis wil haar ‘footprint’ in de markt verder uitbreiden door haar teams van experts te laten groeien. Als onderdeel van deze uitbreiding heeft zij vorig jaar een nieuwe kantoorlocatie in Rotterdam geopend om zowel belangrijke klanten in die regio te kunnen bedienen, als lokaal toptalent aan te trekken. Deze teams zijn de laatste jaren verder gegroeid op de gebieden data science, cyber security, cloud platform engineering, cloud native software development en business consultancy.

"Het onderscheidend vermogen van Schuberg Philis zijn onze teams met multidisciplinaire experts in the lead", vervolgt Berger. "Alles wat wij doen, doen wij om deze teams optimaal te kunnen laten presteren. Wij investeren actief in het kennisniveau van de experts en hebben twee jaar geleden hiervoor een eigen Academy opgericht. Zo blijven de teams zich continue ontwikkelen. Ook letten wij bewust op de samenstelling. Met inmiddels 31 verschillende nationaliteiten, zorgen we dat ook deze verschillende achtergronden en perspectieven uiteindelijk de 100% kwaliteit leveren die klanten van ons gewend zijn."

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!