Wouter Hoeffnagel - 25 januari 2023

Intel schrapt R&D-faciliteit in Hillsboro, Oregon

Intel schrapt R&D-faciliteit in Hillsboro, Oregon image

Intel zet een streep door een onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit (R&D-faciliteit) in Hillsboro in de Amerikaanse staat Oregon. Het Amerikaanse bedrijf wilde 700 miljoen dollar investeren in de locatie, maar schrapt deze investering nu.

De investering is door Intel in het voorjaar van 2022 aangekondigd. De chipfabrikant wilde in Hillsboro zijn datacenterportfolio testen, demonstreren en prototypes ontwikkelingen. Het wilde daarbij diverse koeltechnologie inzetten. Intel ziet zich echter genoodzaakt op de kosten te besparen en zijn efficiëntie te verhogen, meldt een woordvoerder aan The Register. Het schrappen van de R&D-faciliteit in Oregon is hiervan onderdeel.

'Kosteneffectievere vastgoedopties'

Dat betekent overigens niet dat Intel R&D-activiteiten weghaalt uit Oregon. De woordvoerder meldt dat het bedrijf zoekt naar 'kosteneffectievere vastgoedopties' om de R&D-activiteiten rondom zijn datacenterportfolio voort te zetten.

Het is niet de eerste maatregel die Intel neemt om zijn kosten te reduceren. Zo sloot het bedrijf ook een R&D-center in het Israëlische Haifa, waarin Intel eerder 200 miljoen dollar investeerde. Ook schrapte het bedrijf zo'n 200 banen in de Amerikaanse staat Californië.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!