Wouter Hoeffnagel - 26 januari 2023

DDA brengt datacenters in Nederland in kaart

De Dutch Data Center Association (DDA) publiceert de nieuwste editie van de Datacenter Gids. De gids omvat alle deelnemers van de DDA, die volgens de brancheorganisatie 90% van de Nederlandse datacentersector representeren.

Datacenters zijn essentieel in periodes van onzekerheid en instabiliteit voor individu, economie en maatschappij. De afgelopen jaren toonden aan hoe datacenters een fundament vormen voor onze economie en ook het taboe van thuiswerken bij miljoenen mensen en organisaties is doorbroken. Nadat alle covidmaatregelen vervielen, brak op 24 februari 2022 voor het eerst sinds 78 jaar weer oorlog uit in Europa. Dit uitte zich in een nieuwe uitdaging voor de digitale infrastructuur in de vorm van de energiecrisis en cybersecurity.

Datacenters fundamenteel voor economie

Ook voor het bedrijfsleven zijn datacenters van groot belang, ongeacht of het gaat om het mkb of beursgenoteerde organisaties. Het veilig opslaan van data, het faciliteren van de cloud en zorgen dat veelgebruikte online-diensten voor iedereen toegankelijk is zijn enkele voorbeelden hiervan. Datacenters en de digitale infrastructuur stellen de Nederlandse informatiemaatschappij in staat zich verder te ontwikkelen tot een nieuwe economie en samenleving die duurzaam, maatschappelijk bewust, transparant, veilig en vooral digitaal is.

In de Datacenter Gids 2023 staan daarom de datacenters in Nederland die een digitale en duurzame economie mogelijk maken. De deelnemers van de DDA presenteren hierin hun eigen dienstverlening, zodat lezers een goed beeld hebben van welke organisaties deel uit maken van de digitale infrastructuur in Nederland. Ook is de gids een handboek en naslagwerk voor alles rondom datacenters.

De gids is hier gratis te downloaden.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!