Floris Hulshoff Pol - 27 januari 2023

Main kondigt exit van Onventis aan Keensight aan

Main kondigt exit van Onventis aan Keensight aan image

Main Capital Partners' verkoop van Onventis aan Keensight markeert opnieuw een zeer succesvolle exit voor Main en bevordert zijn track record van Top-Quartile Returns. Main Capital investeerde in 2019 in Onventis en heeft het bedrijf ondersteund om een toonaangevende Source-to-Pay (S2P)-aanbieder voor middelgrote ondernemingen te worden. Keensight, een erkende in technologie gespecialiseerde investeerder die zich toelegt op pan-Europese Growth Buyout, zal Onventis ondersteunen in de volgende groeifase.

Onventis, opgericht in 2000 met het hoofdkantoor in Stuttgart, stuurt source-to-pay-processen van directe en indirecte materialen in strategische en operationele inkoop. Keensight, die al jaren geïnteresseerd was in de softwareruimte voor uitgavenbeheer, had Onventis al vroeg als leider geïdentificeerd, in het besef dat Onventis zich onderscheidt door een sterk suite-productaanbod, een duidelijke strategische visie en naadloze uitvoering. Keensight zal Onventis ondersteunen op weg om zich verder te ontwikkelen tot een internationale mid-market SaaS-kampioen. Gedurende de hele samenwerking blijft het voltallige managementteam van Onventis aan boord en investeert samen met Keensight Capital.

Gedurende de investeringsperiode van Main evolueerde het bedrijf van een op DACH gericht bedrijf naar een pan-Europese leider in Spend Management-software met lokale aanwezigheid nu ook in Nederland, Zweden en Oostenrijk. Gedurende deze periode ontwikkelde het bedrijf zich tot een aantrekkelijk rule-of-40-bedrijf met een sterke focus op terugkerende omzetgroei en een totale omzetstijging van meer dan 2,0x. Daarnaast ondersteunde Main Capital Onventis met twee strategische overnames op het gebied van uitgavenanalyse en factuurbeheer om het productaanbod van de groep uit te breiden en de internationale aanwezigheid te versterken. Deze prestaties zijn onlangs ook erkend door Spend Matters, die Onventis rangschikte als een van de beste 'Providers to Watch'.

Frank Schmidt, CEO van Onventis merkt op: “Onventis heeft een veelbelovende toekomst voor zich en we zijn verheugd om dit komende hoofdstuk aan te gaan met Keensight als onze nieuwe partner. We geloven dat hun expertise onze groei zal stimuleren en kijken ernaar uit om samen te werken. We willen Main Capital Partners uitdrukkelijk bedanken voor de goede samenwerking en hun ondersteuning bij het snel uitvoeren van onze gezamenlijk gedefinieerde groeistrategie. In slechts 3 jaar tijd waren we in staat om onze groei te versnellen, het bedrijf te internationaliseren en de productportfolio strategisch te verbeteren, en dit momentum zal worden voortgezet met onze nieuwe partner Keensight.”

Yuri Mikhalev, Partner bij Keensight Capital, voegt toe: “We zijn er trots op Onventis in onze portefeuille te verwelkomen en verheugd om samen te werken met het team om de groei van de groep te versterken en het aanbod van het bedrijf en het geografische bereik te ontwikkelen. We hebben dit bedrijf geïdentificeerd als een toonaangevende aanbieder van cloud-inkoop en de toch al prominente marktpositie, het sterke merk en het aantrekkelijke profiel van Onventis hebben ons overtuigd van het hoge kaliber van het bedrijf.”

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner bij Main Capital Partners, concludeert: “We feliciteren Onventis met het ingaan van de volgende groeifase met Keensight. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren veelbelovend ontwikkeld en we zijn er trots op Onventis te hebben ondersteund met twee zeer strategische overnames die de waardepropositie voor de klant aanzienlijk hebben verbeterd. In de toekomst wensen we het bedrijf, het management en de medewerkers het allerbeste.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!