Floris Hulshoff Pol - 27 januari 2023

Intel boekt minder omzet en winst

Intel boekt minder omzet en winst image

Intel Corporation heeft de financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2022 bekendgemaakt. Het bedrijf kondigde ook aan dat de raad van bestuur een driemaandelijks dividend van $ 0,365 per aandeel op de gewone aandelen van het bedrijf heeft uitgekeerd, dat op 1 maart 2023 zal worden uitbetaald aan geregistreerde aandeelhouders vanaf 7 februari 2023.

De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 14 miljard dollar, een daling van 32 procent jaar-op-jaar (YoY) en een daling van 28 procent YoY op niet-GAAP-basis. Het verlies bedroeg 700 miljoen dollar, een daling van 114 procent.

De jaaromzet bedroeg 63,1 miljard dollar, een daling van 20 procent op jaarbasis en een daling van 16 procent op jaarbasis op niet-GAAP-basis. De winst daalde met 60 procent naar 8 miljard dollar.

"Ondanks de economische en markttegenwind, bleven we goede vooruitgang boeken met onze strategische transformatie in het vierde kwartaal, inclusief het verbeteren van onze productroutekaart en het verbeteren van onze operationele structuur en processen om de efficiëntie te vergroten en tegelijkertijd te leveren aan de onderkant van ons geleide assortiment", aldus Pat Gelsinger, CEO van Intel. "In 2023 zullen we doorgaan met het navigeren door de kortetermijnuitdagingen terwijl we ernaar streven onze langetermijnverplichtingen na te komen, inclusief het leveren van toonaangevende producten die zijn verankerd op open en veilige platforms, mogelijk gemaakt door productie op grote schaal en aangejaagd door ons ongelooflijke team."

"In het vierde kwartaal hebben we stappen ondernomen om de organisatie op de juiste maat te krijgen en onze investeringen te rationaliseren, waarbij we prioriteit hebben gegeven aan de gebieden waar we op de lange termijn de hoogste waarde kunnen leveren", aldus David Zinsner, CFO van Intel. "Deze acties ondersteunen onze kostenreductiedoelstellingen van $ 3 miljard in 2023 en vormen de basis om tegen het einde van 2025 $ 8 miljard tot $ 10 miljard te bereiken."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!