Witold Kepinski - 30 januari 2023

Superconnectors events helpen startups met vragen, ook tijdens MWC

Superconnectors events helpen startups met vragen, ook tijdens MWC image

Tijdens het MWC in Barcelona vindt er een nieuw Nederlands netwerkevenement plaats. Er komt op maandag 27 januari een startup-event van Superconnectors, met na afloop een invite-only diner voor een selecte groep Nederlandse gasten. Dat wordt mede door Dutch IT Media georganiseerd. Alex Broekman, de programmadirecteur van Superconnectors, legt uit wat er in Barcelona precies gaat gebeuren.

De enthousiaste Alex Broekman begon ooit met het communicatiebedrijf Funk-e. Dat groeide razendsnel en hij richtte nog meer bedrijven op. Via de Rotterdamse softwarespecialist Varias kwam hij in aanraking met het evenement Superconnectors dat zij organiseerden voor startups in de techsector. “Ik vond het meteen geweldig”, zegt hij.

Tot dat moment ging het om twee events per jaar, maar Broekman werd benaderd om Superconnectors los te trekken van Varias en verder op te schalen. “Daar ben ik vanaf september vorig jaar vol mee aan de slag gegaan. We hebben al acht extra evenementen georganiseerd. In Nederlandse steden zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen, maar ook tijdens de Slush in Helsinki en de Web Summit in Lissabon. Voor dit jaar staan er twintig evenementen op het programma.”

Event en diner
Eén daarvan gaat dus plaatsvinden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Superconnectors werkt daarvoor samen met het internationale Startup Event 4YFN. Het event vindt plaats op een inspirerende plek: de Social HUB in Barcelona en duurt van 17.00 tot 19.00 uur. Aansluitend, van 19.00 tot 21.00 uur, is er een netwerkdiner voor Nederandse gasten. Dat wordt behalve door Superconnectors georganiseerd door Dutch IT Media (Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders), BTG, NBSO, Provincie Zuid-Holland en het Innovation Quarter. De twee bijeenkomsten zijn beiden alleen toegankelijke op uitnodiging en staan feitelijk gezien los van elkaar. Het startup-event is bedoeld voor vijf tot zeven startups en twintig Superconnectors: mensen met een groot netwerk die de startups kunnen helpen met een belangrijke introductie. Tijdens het diner zijn ongeveer tachtig mensen welkom. Broekman: “De startups en de Superconnectors zijn ook uitgenodigd voor het diner, maar niet per se ook andersom.”

‘Critical ask’
Broekman vertelt hoe de events van Superconnectors er normaal gesproken uitzien. “Wij richten ons vooral op startups die jonger dan vijf jaar zijn en die qua funding grofweg een half miljoen euro hebben opgehaald of minimaal een half miljoen euro omzet maken. Zij hebben natuurlijk nog altijd funding en klanten nodig, maar ze hebben meestal ook heel specifieke uitdagingen. Voor dat laatste is vaak te weinig aandacht. Wij helpen met de zogeheten ‘critical ask’: een connectie, oplossing of ingang die je als bedrijf écht nodig hebt om een nieuwe stap te maken. We zoeken naar een introductie van een heel hoog niveau. Iemand vroeg ooit om een ingang bij het sustainability-fonds van Al Gore en daar kon iemand ook echt bij helpen. We doen dus véél meer dan netwerken.”

De hulp van een Superconnector kan een kennismaking zijn met iemand in een specifieke markt, met een goede investeerder, iemand met unieke kennis of met iemand met uitzonderlijke toegang tot talent. Broekman: “Als meerdere Superconnectors na de pitch van een startup een goede introductie kunnen geven, dan beslist de startup wie het beste kan helpen. Dat geeft een leuke competitie. Daarna komt het contact tot stand. Wij controleren of dat ook écht gebeurt. De tien beste samenwerkings-verhalen presenteren we op een grote summit aan het eind van het jaar.

Inschrijven
Mensen met een groot zakelijk netwerk, zoals ervaren ondernemers, directieleden, investeerders of mensen met veel ervaring bij de overheid, kunnen zich aanmelden als Superconnector in Barcelona of een ander event. Dat kan via www.superconnectors.io. Startups met belangstelling voor één van de events kunnen zich op dezelfde website inschrijven. Eind januari komt de volledige evenementen-kalender voor 2023 online.

Inschrijven voor het diner in Barcelona kan via deze link. Je inschrijving is pas geldig als je een bevestiging krijgt.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!