Wouter Hoeffnagel - 31 januari 2023

Glaspoort zorgt met Bizzomate voor optimale planning glasvezelprojecten

Glaspoort zorgt met Bizzomate voor optimale planning glasvezelprojecten image

Bizzomate, speler in software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, levert een applicatie aan Glaspoort, een netwerkbedrijf dat glasvezelaansluitingen aanlegt en beheert.

Glaspoort, een netwerkbedrijf dat glasvezelaansluitingen aanlegt en beheert, optimaliseert de planning van zijn glasvezelprojecten met behulp van een applicatie ontwikkeld door Bizzomate. De applicatie is gebouwd met Mendix low-code en laat de status zien van de honderden glasvezelprojecten die het bedrijf momenteel uitvoert in heel Nederland. Glaspoort krijgt hierdoor meer inzicht in projecten en kan partners efficiënter aansturen.

1,2 miljoen aansluitingen in vijf jaar

Pensioenfonds ABP en telecomprovider KPN vormen de drijvende krachten achter Glaspoort. Het initiatief is ruim anderhalf jaar geleden opgericht met als doel glasvezel voor iedereen beschikbaar te maken. Daarom wil Glaspoort in de komende 5 jaar 1,2 miljoen glasvezelaansluitingen realiseren in kleinere gemeenten, landelijke gebieden en bedrijventerreinen in heel Nederland.

De projectorganisatie van 28 mensen beheert momenteel glasvezelprojecten op meer dan 200 plekken in Nederland. Externe partners leggen de glasvezelnetwerken aan. Om Glaspoort meer overzicht te geven over de status, taken en mijlpalen van de projecten ontwikkelde Bizzomate in acht weken ‘Liberation’. De applicatie is cruciaal om de projecten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en de doelstellingen te realiseren.

‘Liberation’-applicatie brengt alle data samen

De applicatie fungeert als ‘single source of information’ waar alle data over de lopende glasvezelprojecten te vinden zijn en waar alle project management officers, controllers, en productieleiders gebruik van maken. Een dashboard geeft het management inzicht in de status van alle projecten. Daarnaast laat een budgetmodule zien of projecten binnen budget blijven. De applicatie is in korte tijd een belangrijk onderdeel geworden in de aansturing van de dagelijkse werkzaamheden van ruim duizend medewerkers.

Martin Wanschers, COO bij Glaspoort: “We zijn met Bizzomate in zee gegaan omdat we wisten wat we in huis haalden met hun kennis en expertise van het digitaliseren van bedrijfsprocessen. De nieuwe applicatie die ze hebben ontwikkeld, stelt ons in staat om transparant en voorspelbaar om te gaan met onze projecten. We zijn nu richting onze bouwpartners veel meer in control dan anderhalf jaar geleden toen we startten met dit project. Zo kunnen we vanuit Glaspoort projecten en partners beter en efficiënter aansturen. Deze nieuwe applicatie brengt ons dan ook aanzienlijk dichter bij ons doel om binnen 5 jaar 1,2 miljoen glasvezelaansluitingen te realiseren.”

Henry Kraaijenbos, partner bij Bizzomate: “Bij Bizzomate zijn we niet bang om onze klanten flink te challengen over de business waarde die een applicatie moet gaan leveren. Dit levert uiteindelijk betere applicaties op die ook écht worden gebruikt. Dit geldt ook voor de Mendix low-code applicatie die we hebben ontwikkeld voor Glaspoort. Met deze applicatie heeft Glaspoort op elk moment inzicht in de status van projecten, weten ze wie welke acties moet uitvoeren, op welke termijn en met welk budget. Zo kan Glaspoort partners efficiënter aansturen en projecten op tijd en binnen budget afronden. En dat is precies de toegevoegde waarde die we klanten met onze applicaties willen bieden.”

Toegang voor externe partners

Momenteel wordt de applicatie dagelijks gebruikt door medewerkers van Glaspoort. In de toekomst wil Glaspoort ook externe partners toegang geven tot de nieuwe centrale omgeving. Zo wordt het ook voor hen inzichtelijk wat de status is van projecten en welke aanvullende input nodig is. Hierdoor kunnen ook zij tijdig bijsturen en kunnen bewoners en ondernemers nog sneller worden aangesloten op het duurzame glasvezelnetwerk van Glaspoort.

SLTN Vierkant Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!